Aktiv Träning (Sweden)

FÖRBJUDEN SUPERSKO

-

Maximalt 40 mm tjock sula och endast en kolfiberpl­atta. Det är reglerna som Internatio­nella friidrotts­förbundet bestämt för löpskornas uppbyggnad. Men vad händer om man struntar i det och designar en lite mer kontrovers­iell löpsko? Det har Adidas undersökt.

Namn: Adidas Prime X

Beskrivnin­g: En löpsko helt utan gränser. Prime X är Adidas supersko Adizero Pro på steroider. Mellansula­n är tillverkad av Adidas lätta, mjuka skum Lightstrik­e Pro. Den är hela 50 mm tjock i hälen och 40 mm i framfoten. Det är nästan groteskt, och tillsamman­s med så kallade Energyrods

– smala kolfiberst­avar som går längs tårna – blir resultatet en sko med extremt bra stötdämpni­ng och suverän spänst.

Vår bedömning: Med Prime X har Adidas tänkt en bra bit utanför boxen och gett sina skoutveckl­are fria händer. Skon är nog mer ett spännande experiment än en modell som de förväntar sig att sälja mängder av, men just detta initiativ, att testa hur långt man kan komma med den senaste tekniken, är värd all respekt.

Skon kan samtidigt vara ett bra val vid långa tempopass eller tävlingar, som inte är sanktioner­ade av Internatio­nella friidrotts­förbundet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden