Aktiv Träning (Sweden)

Stora hörlurar, stort ljud

-

Project Rock är ett par utmärkta over-ear-hörlurar när det gäller ljud, funktioner och komfort. Men de är också rätt stora och klumpiga.

UNDER ARMOUR PROJECT ROCK

Pris: 2 500 kr Info: jbl.se

Fakta: Trådlösa over-ear-sporthörlu­rar. EQ samt fem NC-inställnin­gar. Vikt: 294 g. Batteritid: 45 tim. utan NC, 35 tim. med NC.

Over-ear-hörlurar för träning är en hörlurstyp som inte alla gillar. Många upplever att de är för stora, för varma och känns för instängda när pulsen ökar på allvar. Samtidigt finns det andra som tycker att de funkar utmärkt att träna med även när tempot höjs.

Om du tillhör de sistnämnda så har Under Armour i samarbete med JBL och skådespela­ren Dwayne ”The Rock” Johnson, tagit fram ett par hörlurar med hög ljudkvalit­et som är designade för träning.

Nu är The Rock som bekant lång och muskulös, och därför är det här inga slimmade, eleganta hörlurar för personer med smala huvuden. Här handlar det om en stor, tung sak med en tuff tjurhuvuds­logga. Samtidigt är modellen både robust och välkonstru­erad och tål svett och vatten samt att tappas på marken. Vi utsatte lurarna för regn, svettiga gympass och överlag en omild behandling, vilket de visade sig klara galant.

Styrningen är riktigt bra. Fem tydliga knappar som reagerar distinkt och sätter på, stänger av, höjer och sänker volymen osv, medan tjurskalle­loggan på höger sida också funkar som en knapp och används för att växla mellan fem olika brusreduce­rings funktioner. Active-inställnin­g e närsärskil­t bra och utestänger både trafikljud och vindbrus. Det är mer praktiskt än med touchknapp­ar.

Ljudet är också bra. De stora enheterna levererar en djup bas, men också fina nyanser i ljudbilden. Ljudet kan justeras via en equalizer i JBL:s utmärkta app, och där kan man också välja The Rocks favoritins­tällningar. Behöver vi säga att han gillar mycket bas?

Den här hörlurstyp­en är enligt oss inte perfekt lämpad förlöpning och andra högintensi­va konditions träningsfo­rmer. Däremot funkar lurarna bra vid styrketrän­ing och andra mindre dynamiska träningsfo­rmer. Men främst är det här ett par bra allroundhö­rlurar.

De medföljand­e öronkuddar­na består av ett gummibelag­t skum som funkar riktigt bra. De blir aldrig svettiga och kan tas av och tvättas vid behov.

SLUTSATS: När det gäller ljud, funktioner, tålighet och komfort är de här hörlurarna helt suveräna. Den enda, men också mycket märkbara, svagheten är storleken. De är rätt stora och tunga.

Ljud. Styrning. Komfort. Brusreduce­ringsfunkt­ioner (NC). Tunga och klumpiga. Opraktiska för löpare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden