Aktiv Träning (Sweden)

FYRA SAKER ATT TÄNKA PÅ

-

VIKT Superlätta jackor tar minimalt med plats, men de är också mer ömtåliga och har oftast färre justerings­möjlighete­r och fickor jämfört med tjockare jackor. En tunn och lätt jacka passar perfekt om du vill kunna packa ned den under löprundan.

TÄTHET Löper du mest i uppehållsv­äder, eller ska jackan också kunna stå emot regn och snö? Generellt gäller att vattentäta och vattenavvi­sande jackor är tyngre, dyrare och andas sämre än luftiga jackor. Det beror oftast på olika slags membran i materialet.

STORLEK Tänk igenom hur mycket kläder du behöver ha på dig under jackan när du väljer storlek. Jackan får heller inte vara för fladdrig. Ett åtsittande snitt är att föredra, eller se till att det åtminstone finns resår i midjan, så att jackan kan dras åt runt kroppen.

HUVA Jackor med huva är populära, men det handlar nog mer om mode än om funktion. En huva är bra att ha för att hålla huvudet varmt under pauser eller direkt efter ett träningspa­ss. Medan man är aktiv kan huvan ofta fladdra och störa om den inte används.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden