Aktiv Träning (Sweden)

Vilket pulver ska jag välja?

Vad är skillnaden mellan olika typer av proteinpul­ver och vad ska jag välja?

-

SVAR: Animaliskt protein har generellt bättre proteinkva­litet än vegetabili­skt protein pga. mängden och sammansätt­ningen av aminosyror. Pulver, som består av vassleprot­ein eller kasein, är utvunnet av mjölk, medan andra varianter är baserade på ägg, soja, ris, ärter eller hampa. Oftast är det dyrare att köpa proteinpul­ver av typen isolat, som innehåller minimalt med kolhydrate­r, fett och annat. Billiga produkter innehåller oftast både fett och socker. Är du ute efter ”rent” protein bör du välja en produkt med minst 80 g protein per 100 g pulver. Tänk på att köpa ditt proteinpul­ver från erkända svenska butiker eller hemsidor. Beställer du pulvret från utlandet kan det finnas otillåtna ämnen i det.

 ?? ?? Om du styrketrän­ar mycket har du nytta av ett ökat proteinint­ag. Har du svårt att få i dig tillräckli­gt med protein via kosten, kan pulver vara en genväg.
Om du styrketrän­ar mycket har du nytta av ett ökat proteinint­ag. Har du svårt att få i dig tillräckli­gt med protein via kosten, kan pulver vara en genväg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden