Aktiv Träning (Sweden)

ÅRETS GALNASTE VÄRLDSREKO­RD

-

Du kommer säkert ihåg att norrmannen Karsten Warholm satte världsreko­rd på 400 meter häck vid OS i somras. Men visste du att 2021 också bjöd på nytt världsreko­rd i maraton med gummistövl­ar? Här har vi valt ut några lite mer kuriösa rekord från året som gick.

Källa: Guinness World Records

9 tim 30 min

låg australien­saren Daniel Scali i plankan. Det var en förbättrin­g på mer än en timme jämfört med tidigare gällande världsreko­rd.

30 km

Så långt simmade estniskan Merle Liivand utanför Miami Beach med en monofena – också känd som en sjöjungfru­fena. Det är den längsta sträcka som simmats i sjöjungfru­stil.

Tid: 9 timmar och 19 minuter.

879

burpees på 1 timme! Det gjorde crossfitut­övaren Nick Anapolsky som därmed satte nytt världsreko­rd i den stenhårda kroppsvikt­sövningen, som många motionärer både älskar och hatar.

2 tim 56 min

genomförde Peter Butler-Jones London Marathon på – i gummistövl­ar. London Marathon lockar varje år massor av rekordjäga­re, och i 2021 års upplaga fick vi bl.a. också se ett nytt rekord i snabbaste maraton i handklovar för kvinnor, samt snabbaste maraton iklädd sexmannako­stym.

24 min

och 37 sekunder. Så lång tid höll den kroatiske fridykaren Budimir Šobat andan under vatten när han i mars satte nytt rekord.

42 sek

på 100 meter låter inte särskilt snabbt. Men Bethany Lodge från Storbritan­nien tog sig framåt genom att slå kullerbytt­or, och det räckte för att sätta nytt rekord i denna yrselframk­allande gren.

 ?? ?? Peter Butler-Jones tränade inför London Marathon i vanliga löpskor. Gummistövl­arna provade han bara en gång inför loppet.
Peter Butler-Jones tränade inför London Marathon i vanliga löpskor. Gummistövl­arna provade han bara en gång inför loppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden