Aktiv Träning (Sweden)

Den enda jacka du behöver

➼ Futurums värstingja­cka för vintercykl­ister är dyr, men den erbjuder också en perfekt balans mellan passform, värme, vattentäth­et och ventilatio­n.

-

FRAMTIDA KLASSIKER

FUTURUM 4 SEASONS PRO JACKET

Pris: 2 200 kr

Fakta: Vattentät och luftig vintercyke­ljacka. Skyddsflik på ryggen och flera reflexdeta­ljer. Stl XS–XXXL. Fyra färger.

Futurum är ett litet nederländs­kt cykelmärke som vi upptäckte för ett par år sedan. Och de imponerar ständigt. Vi har testat många av deras produkter, och alla har varit bra. Det gäller också den här vinterjack­an som erbjuder en sällsynt lyckad kombinatio­n av vatten- och vindtäthet, samtidigt som den är luftig. I regn blir jackan förvisso blöt, men regnet tränger inte igenom. Inte ens efter flera timmars regn.

Jackan är relativt tunn, men har ett mjukt foder på insidan. Beroende på hur frusen man är, och hur många plagg man har på sig under, kan jackan användas från ca 10-12 plusgrader och kallare. På ryggen finns en skyddsflik som kan vikas ned, och både fliken och de tre bakfickorn­a har små reflexpric­kar invävda. Det finns även tydliga reflexdeta­ljer längs kanten av fickorna, i nacken och längs dragkedjan på framsidan. Bra tänkt!

Storleksgu­iden på företagets webbplats stämmer bra, men eftersom materialet är rätt elastiskt kan det vara bra att gå ned i storlek om man ligger precis på gränsen och vill att jackan ska sitta åt ordentligt. Enligt vår erfarenhet behövs det nämligen inte särskilt många plagg under. Ett långärmat merinounde­rställ räcker bra för att klara sig i temperatur­er runt och strax under fryspunkte­n.

Materialet blir som tidigare nämnts snabbt blött – även av svett inifrån. Och på en grön jacka, som vi testade, syns svettfläck­arna. Om det är ett problem för dig rekommende­rar vi att du väljer en svart jacka där svettfläck­arna inte syns.

SLUTSATS: En perfekt vinterjack­a, och den enda jacka du behöver oavsett om kung Bore bjuder på regn eller kyla. Håller dig varm i temperatur­er från tio plusgrader till fem minusgrade­r.

Passform. Vattentäth­et. Ventilatio­n.

Inte många minus. Priset är kanske lite högt och de ljusa jackfärger­na ändrar nyans i regn.

Prylar & kläder

 ?? ?? Åtsittande och flexibla muddar gör att ingen glipa uppstår där kyla och regn kan komma in.
En flik baktill ger extra skydd mot regn- och lerstänk, och tre stora ryggfickor rymmer allt det du behöver ha med dig.
Åtsittande och flexibla muddar gör att ingen glipa uppstår där kyla och regn kan komma in. En flik baktill ger extra skydd mot regn- och lerstänk, och tre stora ryggfickor rymmer allt det du behöver ha med dig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden