Aktiv Träning (Sweden)

Coola cykelglasö­gon

-

OAKLEY KATO

Pris: 3 000 kr

Fakta: Cykelglasö­gon med heltäckand­e lins.

Om man har följt med i några av årets cykellopp har man nog också noterat Oakleys nya glasögonmo­dell Kato. Med sin välvda lins som täcker näsan och liknar en superhjält­emask, är i varje fall glasögonen svåra att missa. Nu kanske designen inte lockar alla, men oss tilltalade den i alla fall. Och när man väl fått på sig cykelkläde­rna och hjälmen sticker faktiskt inte brillorna ut lika mycket. Rent funktionel­lt imponerar de. Den stora linsen täcker det mesta av synfältet, och linsen är försedd med små vingar på sidorna som gör att man kan titta åt sidan utan att ramen är i vägen. Högst upp och längst ned kan man dock se kanten på linsen, som därför gärna hade fått vara högre. Kato är dock ändå den bästa Oakley-båge vi testat, främst tack vare ramen. Skalmarna kan ställas in i tre lägen som ändrar linsens vinkel i förhålland­e till ansiktet. Tre näsdelar medföljer också, som tillsamman­s med skalmarna ger en perfekt passform.

Utmärkt lins och suverän passform. Extraordin­är design. Priset. Linsen hade gärna fått vara högre.

 ?? ?? De små vingarna på sidorna gör att man kan se om någon är på väg upp på sidan i en spurt.
De små vingarna på sidorna gör att man kan se om någon är på väg upp på sidan i en spurt.
 ?? ?? Kato X är en variant av bågen där linsen går runt näsan i stället för framför – om man nu föredrar ett lite mindre coolt utseende.
Kato X är en variant av bågen där linsen går runt näsan i stället för framför – om man nu föredrar ett lite mindre coolt utseende.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden