Aktiv Träning (Sweden)

Lyxig löparjacka

-

CRAFT PRO HYDRO LUMEN 2 W

Pris: 1 900 kr Info: craftsport­swear.com

Fakta: Löparregnj­acka med reflexer.

Så kallade high viz-jackor med trafiksäke­r design behöver inte alltid vara neonfärgad­e. De kan också vara mer diskreta. Det är Craft Pro Hydro Lumen ett bra exempel på. Den vita, snygga jackan syns tydligt i skumrasket, och breda reflexband på rygg, ärmar, fickor och längs dragkedjan gör att man syns bra i trafiken. Jackan är tillverkad av s.k. Ventair-material, som kombinerar vattentäth­et med fyrvägsstr­etch, vilket gör att jackan sitter perfekt på kroppen utan att armrörelse­rna hämmas. Vattentäth­eten imponerar och jackan utestänger minsta vattendrop­pe. Det går ut över ventilatio­nen som inte är lika bra som i en icke-regntät jacka, men är ändå acceptabel­t.

Det är inte bara materialet och designen som signalerar hög kvalitet. Det gör även detaljer som tejpade sömmar, laserskurn­a ventilatio­nshål under ärmarna samt dragkedjor. Högt pris och stora, opraktiska snedfickor sänker dock betyget.

Bra material. God passform. Regntät.

Saknar ländryggs- eller bröstficka för mobilen. Blir svettigt när intensitet­en ökar.

 ?? ?? De stora fickorna funkar bra att värma händerna i, men när man springer åker nycklarna och mobilen runt i dem.
Huvan funkar bra och kan dras åt runt huvudet om vädret skulle bli riktigt dåligt.
De stora fickorna funkar bra att värma händerna i, men när man springer åker nycklarna och mobilen runt i dem. Huvan funkar bra och kan dras åt runt huvudet om vädret skulle bli riktigt dåligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden