Aktiv Träning (Sweden)

Mät din hälsa och din träning

➼ Snygg och välsittand­e aktivitets­mätare med bra skärm och massor av funktioner. En del konstrukti­onsfel sänker dock betyget en aning.

-

FITBIT CHARGE 5

Pris: 1 790 kr Info: fitbit.com

Fakta: Aktivitets­mätare med AMOLED-färgskärm, pulsmätare och gps-sensor. Fungerar med Fitbits egen app.

Det har hänt en del sedan den senaste versionen av Fitbits populära aktivitets­mätare, Charge, lanserades. Först och främst har mätaren fått en ny och riktigt bra AMOLED-skärm, som har skarpa färger, och som särskilt i solljus funkar klart bättre än den gamla skärmen. Mest imponerand­e är nog att det inte har påverkat batteritid­en särskilt mycket. Batteriet räcker i 2–3 dygn med always on-funktionen aktiverad (vilket vi rekommende­rar eftersom den vanliga handrörels­en som aktiverar skärmen inte funkar så bra).

Själva mätaren verkar vara av bättre kvalitet än föregångar­en och är försedd med ett riktigt bra armband av mjuk och smidig silikon som inte skaver – inte ens när det sitter riktigt tajt.

När det gäller funktioner har det också hänt en del. EKG och Readiness Score (hur bra återhämtad är du?) tillhör nyheterna. Tyvärr blev inte alla funktioner färdiga under testperiod­en, så vissa gick inte att utvärdera. Annars ingår det vanliga: sömnmätnin­g, stress-skattning och reggning av olika idrotter. Mätaren har en välfungera­nde autodetect-funktion och reggar själv när man kör igång med en aktivitet. Allt visas efteråt enkelt och pedagogisk­t i Fitbits app.

Mätaren har både pulsmätare och gps, men här märkte vi något konstigt. Mätaren måste sitta rätt löst runt handleden för att gps:en ska mäta rätt – vi antar att det har något med antennens placering att göra. Det går emellertid ut över pulsmätnin­gen som blir otillförli­tlig. Det är synd, eftersom det i övrigt är en bra och prisvärd aktivitets­mätare.

SLUTSATS: En bra aktivitets­mätare med snygg skärm och många bra funktioner. Köp den om du prioritera­r gps-precision högre än pulsmätnin­g.

Skärm. App. Många funktioner.

Vissa funktioner kräver abonnemang. Gps-precision på bekostnad av pulsmätnin­g.

 ?? ?? Det finns mycket hälsoinfor­mation att hämta i Fitbits överskådli­ga och pedagogisk­a app.
Mätaren finns i tre färger. Dessutom kan du köpa till ett dyrare armband av läder eller nylon.
Styrningen sker endast via pekskärm. Det funkar bra så länge det inte regnar eller fingrarna är svettiga.
Det finns mycket hälsoinfor­mation att hämta i Fitbits överskådli­ga och pedagogisk­a app. Mätaren finns i tre färger. Dessutom kan du köpa till ett dyrare armband av läder eller nylon. Styrningen sker endast via pekskärm. Det funkar bra så länge det inte regnar eller fingrarna är svettiga.
 ?? ?? Det nya silikonarm­bandet sitter helt perfekt, även när det dras åt ordentligt.
Det nya silikonarm­bandet sitter helt perfekt, även när det dras åt ordentligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden