Aktiv Träning (Sweden)

Jorden runt i löpskor

- Lasse Lyhne, prylredakt­ör

I höstas skulle jag resa ned till Belgien för att delta i ett lopp. Det visade sig vara rätt krångligt. Dels var det stressigt på jobbet inför avresan, dels hann jag knappt packa resväskan. På avresedage­n var det tidig väckning, jaga ikapp ett snabbtåg, trängsel, säkerhetsk­ontroll, dålig luft i planet och hela tiden kändes det som att jag hade glömt något viktigt. Det var ingen vidare bekväm resa.

Då var det 15 månader sedan jag senast hade varit utomlands. Jag hade helt enkelt tappat rutinen med att resa och hade fastnat i en alldeles för inrutad och tillrättal­agd vardag. I dag är dock allt krångel glömt och resan blev en av de bästa upplevelse­r jag haft kopplat till mitt idrottande. Precis som alla andra cykel- och löparresor jag gjort. För idrott och resor är en suverän kombo som förenar en favoritsys­sla med utmaningar och häftiga upplevelse­r.

Uppmaninge­n är därför: res iväg – även om det är lite obekvämt. Och behöver du inspiratio­n till vart du ska resa, så läs artikeln om Europas bästa maratonlop­p på sid. 24.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden