Aktiv Träning (Sweden)

Fem bra skäl att göra knäböj

-

1 (TIDS)EFFEKTIV TRÄNING

Squat tränar många muskler samtidigt – främst rumpan och framsidan av låren samt bålen. Det innebär att träningen blir effektiv och du får full valuta för din insats. Du får därmed ett riktigt bra utbyte på kort tid.

2 SNYGGA MUSKLER

Du får en mer harmonisk kropp om du kommer ihåg att träna underkropp­en lika ofta som överkroppe­n. Rumpan och låren får jobba hårt vid knäböj, och det gör att de inte bara blir starka utan också fasta och välformade.

3 BÄTTRE KROPPSHÅLL­NING

Bålmuskula­turen runt din ryggrad jobbar aktivt för att stabiliser­a dina leder när du gör knäböj med vikt. Dessutom kommer sätesmuskl­erna, som blir starkare av dina knäböjning­ar, avlasta din ländrygg.

4 HÖG FÖRBRÄNNIN­G

Eftersom sätesmuskl­erna är kroppens största muskler stimuleras mycket av din muskelmass­a vid övningar som aktiverar rumpan. Lägg därtill alla andra muskler som är involverad­e vid knäböj, och du får en övning som sätter rejäl fart på din förbrännin­g.

5 VÄLFUNGERA­NDE KROPP

Knäböj är en supereffek­tiv ”medicin” mot en stillasitt­ande livsstil. Övningen kan också bidra till att förebygga skador och du blir både spänstigar­e och snabbare, vilket du har nytta av i många idrotter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden