Aktiv Träning (Sweden)

VÄRLDENS VACKRASTE MARATON

Marathon des Alpes-Maritimes

-

Sydeuropa på senhösten är inbjudande på många sätt. Turisterna är borta och vädret är fortfarand­e somrigt utan att solen gassar. Det är dock bara ett par av anledninga­rna för att besöka de sydfranska medelhavss­täderna vid denna tid på året. En annan anledning är områdets stora maratonlop­p.

Marathon des Alpes-Maritimes, som går från Nice till Cannes, är en magisk upplevelse och anses av många vara världens vackraste maratonlop­p. Sträckan följer franska rivieran och går längs kustremsan vid Adriatiska havet. Man springer med vattnet på vänster sida, och det är lika naturskönt, som det är exklusivt.

Sträckan går från punkt A till punkt B. Bortsett från ett par backar vid halvön Cap d’Antibes efter tre mil är den relativt flack och utan särskilt många kurvor, men vinden märks. Om det är medvind blir tiderna snabba, men är det motvind blir det desto jobbigare. Ofta är det dock sidvind.

Logistiskt är loppet lite mer utmanande eftersom man inte startar och går i mål på samma plats, men det går att boka transport i samband med anmälan.

 ?? ?? Vinden är både med- och motspelare, så sök lä bakom andra löpare på de mest vindkänsli­ga ställena.
Vinden är både med- och motspelare, så sök lä bakom andra löpare på de mest vindkänsli­ga ställena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden