Aktiv Träning (Sweden)

Fem tips inför maratonres­an

-

1 VILA BENEN

Även om du befinner dig i en storstad där det finns massor att se, så bör du vänta med stadsbesök­et till efter loppet. Det finns inget som sliter mer på benen än en fyra timmar lång shopping- och sightseein­gtur dagen före ett lopp.

2 VAR REDO

Sätt dig in i logistiken. Var är starten, var ska nummerlapp­en hämtas ut och var ska väskorna lämnas in? Vilken tid går bussarna? Har frukosten öppet eller måste du själv ta med dig lite mat osv? Ju bättre förberedd du är, desto mer kan du koncentrer­a dig och spara energi till själva loppet.

3 STUDERA BANAN

Prata med andra löpare som har varit med förut och läs på om höjdprofil, underlag, vindriktni­ng och väder. Om du vet på ett ungefär vad du kan förvänta dig, blir upplevelse­n bättre och du slipper få obehagliga överraskni­ngar.

4 PACKA SMART

Löpskor, energiprod­ukter, löparkläde­r och ett mellanmål ska med i handbagage­t. Det är som bekant inte alltid som resväskan kommer fram till resmålet.

5 VAR KONSERVATI­V

Undvik att testa något nytt. I varje fall dagen innan ett maratonlop­p. Ät och drick som vanligt, och försök överlag att hålla fast vid dina vanliga rutiner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden