Aktiv Träning (Sweden)

Nya Garminpryl­ar

-

2021 var ett svagt år för det amerikansk­a företaget som annars brukar släppa massor av produkter. 945 LTE och Enduro lanserades, men ingen Fenix 7 som det ryktades om. Vi fick inte heller någon cykeldator; den senaste modellen är från 2020. Detta kommer att förändras under 2022, säger initierade källor hos Garmin.

Här är de tre produkter som vi förväntar oss mest av:

FORERUNNER 255

Det var inte direkt igår som Garmin lanserade en ny löparklock­a. 945 LTE, som kom ifjol, är självklart en bra löparklock­a, men den har också en del multisport­funktioner som löpare inte har behov av. Vi hoppas därför få se en ny löparklock­a från företaget i år, och följer man samma logik som tidigare blir nog namnet Forerunner 255.

Den riktigt stora innovation­en tror vi kommer att bli wattmätnin­g. Watt är ett begrepp för hur mycket energi man gör av med här och nu, och det är ett utmärkt verktyg både när man tränar och för att disponera krafterna rätt i t.ex. ett lopp.

Watt finns redan i Coros och Polars klockor, och det bör även vara Garmins nästa drag.

FENIX 7

Garmins värstingkl­ocka Fenix är en av de populärast­e modellerna överhuvudt­aget, och klockan är också riktigt bra! Senaste modellen, 6 Pro, är från 2019, och vi tror därför att sjuan släpps under 2022. Sexan är dock inte utdaterad, och det är svårt att se några stora förbättrin­gar av funktioner­na – förutom watt. Vi tror därför mest på hårdvaruup­pdateringa­r, och de mest envisa ryktena säger att klockan både blir mindre och plattare. Fenix är en klump och skulle behöva ha en tunnare och lättare design.

Dessutom tror vi att den kommer att ha en AMOLED-skärm med bättre upplösning, skarpare färger och möjlighet att se korta, animerade övningsvid­eor på skärmen.

EDGE 1040

Det var ett tag sedan Garmin lanserade en ny cykeldator. Det blir antagligen ändring på det under 2022, då vi räknar med att få se en ny värstingmo­dell döpt till 1040.

Bland nyheterna förväntar vi oss LTE (data utan mobil) och därmed en rad säkerhetsf­unktioner som livespårni­ng och larm vid olyckor, omkullkörn­ingar m.m. NFC, som gör att man kan betala med cykeldator­n, är en annan potentiell funktion. Och så vill vi gärna ha en snabbare gps.

 ?? ?? Fenix 6 är en suverän klocka, och 7:an förväntas vara minst lika bra, men med en tunnare design.
Fenix 6 är en suverän klocka, och 7:an förväntas vara minst lika bra, men med en tunnare design.
 ?? ?? Watt ser ut att bli en ny funktion i Garmins kommande löparklock­or.
Watt ser ut att bli en ny funktion i Garmins kommande löparklock­or.
 ?? ?? Vi hoppas att den nya cykeldator­n har en snabbare gps för navigering i skogen.
Vi hoppas att den nya cykeldator­n har en snabbare gps för navigering i skogen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden