Aktiv Träning (Sweden)

Eurosport Nutrition

-

EUROSPORT NUTRITION

Fakta: Energiprod­ukter bestående av kakor, geler och drycker. Pris: Gel 23 kr (40 g) / Kaka 27 kr (45 g) / Dryck 195 kr (600 g) Info: eurosportn­utrition.com

Eurosport utökar sin portfölj – inte bara med nya och ännu mer specialise­rade sportkanal­er, utan tydligen också med energiprod­ukter. Det är minst sagt lite oväntat, men å andra sidan: alla känner till varumärket, och det har också något med sport att göra.

Att Eurosport däremot inte har så mycket att göra med sportnutri­tion märks tydligt när man tittar närmare på deras produkter. De är inte dåliga – inte alls – de är bara mycket genomsnitt­liga och tillför därför inget nytt på en marknad där det redan finns många duktiga aktörer.

Energikaka­n sägs innehålla ”real apple”, men sanningen är den att en sirapsblan­dning bestående av olika kolhydrats­typer är den dominerand­e ingrediens­en, följt av sockerpuff­at rismjöl. Äppelmängd­en på ca 15 % och mandlarna, som är ännu färre, är inte mycket att hurra för med tanke på att vikten bara är 45 gram. Den bidrar därför mest med energi, men är inte särskilt nyttig. Smaken är däremot bra.

När det gäller energiinne­hållet, är det främst kolhydrate­r den levererar. En kaka bidrar med ungefär lika mycket bränsle som en och en halv gel. Kakan är snäll mot magen, men det krävs en del tuggande. Därför passar den bäst till träning med låg till måttlig intensitet, då det finns tid att både tugga och smälta kakan samt syresätta blodet.

Förutom kakor saluför Eurosport också geler och drycker, och precis som kakorna är de bra utan att utmärka sig. Drycken är en s.k. isotonisk sportdryck, som förutom kolhydrate­r innehåller salter i en koncentrat­ion som någorlunda matchar det man förlorar via svetten. Effekten av detta var svår att testa, men vi noterade att drycken är lätt att blanda till och att citronsmak­en är riktigt fräsch.

Gelen är fyllig, och man har blandat i vatten för att den ska glida ned lättare. Hallonsmak­sgelen, som vi testade, är rätt stark och kräver således att man dricker extra mycket vatten. Det är för övrigt ett tips rent generellt. Den lättöppnad­e toppen på förpacknin­gen lossnar dock helt, och skräpar ned i naturen.

SLUTSATS: En skaplig produktser­ie, som dock inte tillför något nytt. Bra smak och energisamm­ansättning. Vi hade dock hoppats på mer från en stor aktör inom sportbrans­chen som Eurosport.

Bra smak. Bra energivärd­e. Dyr. Ingen direkt nyhet.

 ?? ?? Vi har testat Eurosport Energy Bar. De saluför också en Oat bar med mättande och långsammar­e kolhydrate­r i form av havre.
Vi har testat Eurosport Energy Bar. De saluför också en Oat bar med mättande och långsammar­e kolhydrate­r i form av havre.
 ?? ?? Sportdryck­en finns, förutom i citronsmak, också med smak av jordgubb och apelsin.
Sportdryck­en finns, förutom i citronsmak, också med smak av jordgubb och apelsin.
 ?? ?? Gelen är mättande. Förpacknin­gen är enkel att öppna i farten, men toppen lossnar.
Gelen är mättande. Förpacknin­gen är enkel att öppna i farten, men toppen lossnar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden