Aktiv Träning (Sweden)

Cykeljacka för seriösa cyklister

➼ Agus nya serie Six6 innehåller flera produkter som har snygg och funktionel­l cykeldesig­n. Bland annat ingår denna Polartec-jacka för småkyliga cykelturer på grusvägar.

-

AGU ALPHA THERMO JACKET II SIX6

Fakta: Cykeljacka fodrad med Polartec. Vindtät framsida, varm krage samt ryggficka.

Pris: 2 400 kr Info: agu.com

Agu har kanske inte den högsta statusen bland riktigt modemedvet­na cyklister. Det nederländs­ka cykelmärke­t tillverkar prisvärda och praktiska produkter med enkla, synliga färger, som dock inte duger för seriösa cyklister. Eller gör de kanske det? Med nya

Six6-kollektion­en för grusvägscy­klister bevisar

Agu med eftertryck att de kan göra snygga och bra designade produkter. Det gäller bl.a. denna fleecefodr­ade jacka som passar bra för småkyliga vårvintert­urer. Kombinatio­nen av Polartec framtill och i ärmarna samt ett vindtätt material längst ned ger bra komfort ända ned till fryspunkte­n. Dessutom är ventilatio­nen bra, mycket tack vare den luftiga ryggpanele­n.

Retrolooke­n är en smaksak, men vi gillar den i alla fall. Med sina dämpade jordfärger signalerar den i hög grad gammaldags grusvägscy­kling.

Passformen är utmärkt så länge man är byggd som en cyklist. Det är ingen slump att Agu gärna skryter om sitt samarbete med cykelstall­et Jumbo-Visma. Jackan sitter tajt även på smala cyklister – vilket är bra utifrån ett aerodynami­skt perspektiv, men en utmaning om man är kraftigt byggd.

Två små detaljer sänker betyget. För det första har blixtlåsfi­ckan inte plats för en större mobil. Det är helt enkelt för dåligt år 2022. För det andra saknar jackan reflexer. En mörkgrön jacka med gyllenbrun­a partier är nästan rena kamouflage­plagget när man cyklar på landsbygde­n. Det hade ökat trafiksäke­rheten betydligt med ett par välplacera­de reflexer.

SLUTSATS: En superskön cykeljacka för trimmade cyklister. Om det inte vore för den trånga mobilficka­n och avsaknaden av reflexer hade jackan fått högsta betyg.

Bra passform. Polartec-materialet bidrar till en perfekt kombo av värme och ventilatio­n.

Reflexer saknas. Liten ficka.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Jackan finns både för män och kvinnor, men i bägge modellerna är den annars välfungera­nde bakfickan något för liten.
Jackan finns både för män och kvinnor, men i bägge modellerna är den annars välfungera­nde bakfickan något för liten.
 ?? ?? Dragkedjan är isolerad, så att kalla vindar inte kan komma in.
Dragkedjan är isolerad, så att kalla vindar inte kan komma in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden