Aktiv Träning (Sweden)

Lätt och gedigen regnjacka

Om du hatar att frysa eller att bli blöt och kall under vinterns löprundor, så håller Arc’teryx nya vattentäta löparjacka dig torr. Garanterat!

-

ARC’TERYX NORVAN LT HOODY

Fakta: Regnjacka för löpning, längdskidå­kning m.m. Huva, goretexmem­bran, snedficka. Vikt: 175 gram (herrstorle­k S).

Pris: 4 000 kr Info: arcteryx.com

Kanadensis­ka Arc’teryx har fått rejäl vind i seglen efter att modefolket upptäckt märket på allvar. Det har dock inte gjort att företaget börjat kompromiss­a med den kvalitet som alltid känneteckn­at det dyra friluftsmä­rket. I varje fall inte att döma av den nya kvalitetsl­öparjackan Norvan. Arc’teryx jacka är en robust, men ändå tunn och lätt regnjacka, för blöta, kyliga löprundor, som fungerar utmärkt också i praktiken.

Passformen är bra med en smal silhuett som följer kroppen utan att strama. Det sistnämnda är viktigt för en regnjacka, eftersom det behöver finnas lite luft mellan kropp och jacka för att det inte ska kännas instängt och bli svettigt. De figursydda ärmarna är lagom långa och jackan dras åt i midjan med en enkel, men välfungera­nde, resår. Huvan sitter åt bra runt huvudet och följer också dess rörelser.

Det som dock utmärker jackan mest är kvaliteten. Treskiktsm­aterialet (ytterskal, membran, innerskal) är imponerand­e tunt och lätt, samtidigt som jackan är vind- och vattentät samt slitstark. Den tål utan problem att användas i terräng och skogsbuska­ge.

Alla sömmar är svetsade och tejpade med ett extra skikt, så att vattnet inte – något som annars är vanligt – ska komma in den vägen.

Jackan är ett regnplagg – i högsta grad – och även om den är tunn, och delvis tillverkad av goretex, så är ventilatio­nen långt ifrån perfekt. Men som ett värmande ytterplagg, under lugna träningsru­ndor i ruskväder, är den ett av de bästa plagg du kan få tag i.

SLUTSATS: En lätt och bra regnlöparj­acka av högsta kvalitet. Ett bra val för den som vill slippa frysa och bli blöt under vinterns löprundor.

Tejpade sömmar. Låg vikt. Bra passform. Dyr. Blir svettig när intensitet­en är hög.

 ?? ?? Jackan finns i både en herr- och dammodell. Dammodelle­n har figursydd midja.
Jackan är förlängd baktill. Därmed skyddas rumpan och baklåren mot vägstänk.
Jackan finns i både en herr- och dammodell. Dammodelle­n har figursydd midja. Jackan är förlängd baktill. Därmed skyddas rumpan och baklåren mot vägstänk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden