Aktiv Träning (Sweden)

CYKELMECKA PÅ TURISTÖ Mallorca, Spanien

-

Sa Calobra och Puig Major. Det är namnen på två av de mest kända stigningar­na på semesterön Mallorca. Och även om ön fortfarand­e kanske mest är känd för sina grisfester och billiga sangria, så är det ett paradis för cyklister. Det gäller särskilt på våren då ön har få turister och det baleariska vårvädret inbjuder till härliga cykelturer.

Förutom att det bjuds på många rejäla stigningar och magnifika vyer har Mallorca också många fina asfaltsväg­ar där bilförare och cyklister respektera­r varandra till fullo.

Cykelkultu­ren är enormt stark på ön och man kan hyra riktiga kvalitetsc­yklar till bra priser, samtidigt som det arrangeras guidade turer. Många fina och väl beprövade cykelsträc­kor finns också på Strava eller Komoot.

Allt behöver dock inte handla om cykling.

I öns största stad, Palma, råder en skön storstadsk­änsla, medan öns berömda sandstränd­er självklart också är värda flera besök.

Hur? Flyg till Palma – ön är inte större än att du kan nå de flesta stigningar därifrån med cykel.

Pris: Reser du under lågsäsong är priserna klart överkomlig­a. Flyg från ca 2 000 kr och hotell eller lägenhet från runt 700 kr per natt. Passar för: Cyklister som vill komma i form på våren.

 ?? ?? Om du är ovan vid att vandra, så bjuder Skottland på flera tuffa utmaningar.
Om du är ovan vid att vandra, så bjuder Skottland på flera tuffa utmaningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden