Aktiv Träning (Sweden)

Träningsse­mester – är det något för dig?

-

KAN JAG HÄNGA MED FAST JAG INTE BRUKAR TRÄNAR SÄRSKILT MYCKET?

De flesta träningsre­sor och sporthotel­l har en bred profil som passar alla. Instruktör­erna är också vana vid att möta personer med olika förutsättn­ingar och erfarenhet­er. Alla kan alltså följa med, men det är självklart bra att kolla upp innan ifall resan har någon särskild inriktning. Det är t.ex. ingen höjdare om det är en cykelresa, och du inte alls är van att cykla.

KAN BARN FÖLJA MED?

Nuförtiden finns det träningsre­sor för alla – även barnfamilj­er. Du kan därför lätt hitta ett sporthotel­l som har ett utbud för barnfamilj­er. Väljer du och din familj en träningsre­sa med ett fast program, där det inte står något om aktivitete­r för barn, så får du dock räkna med att kanske en av er får passa barnen medan den andra deltar i aktivitete­r.

BEHÖVER JAG NÅGON SPECIELL UTRUSTNING?

Träningskl­äder och skor behöver du ta med dig själv, men i övrigt finns det utrustning att låna eller hyra på många sporthotel­l. Om du ska resa till värmen kan det vara bra att kompletter­a med keps, solglasögo­n och inte minst en ryggsäck för längre rundor och för att kunna ta med vatten och handduk mellan gruppträni­ngspassen. Tänk också på att ta med dig solkräm som inte rinner när du svettas i värmen.

JAG HAR INGEN ATT RESA MED. ÄR DET NÅGOT PROBLEM?

Träningsre­sor passar perfekt för ensamresen­ärer eftersom aktivitete­rna både är roliga och omväxlande, vilket gör att det är lätt att börja prata med andra under träningspa­ssen. Det blir ofta bättre social samvaro på en resa med ett fast träningspr­ogram, jämfört med om man ”bara” bokar en resa till ett sporthotel­l.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden