Aktiv Träning (Sweden)

Varm hybridjack­a för vårens träning

-

CRAFT ADVANCED SUBZ JACKET

Fakta: Löparjacka/tröja av mjuk nylon. Vindtät, vadderad framsida. Två snedfickor. Reflexdeta­ljer på ryggen.

Pris: 1 100 kr

En vanlig vindjacka är inte alltid det bästa valet för vårens första löprundor utomhus. Visserlige­n utestängs vinden, men jackan håller också kvar värmen, och är temperatur­en lite för hög, eller om man springer lite för snabbt, kan det lätt kännas som att man är på väg att koka över av all svett.

För att slippa det har Craft tagit fram ett bra alternativ. Sub Z Jacket är en hybrid mellan en tröja och en jacka, vars front består av ett vindtätt, fodrat material, medan resten består av en relativt tunn, elastisk och mycket luftig nylon-elastan-blandning.

Det innebär att bålen skyddas effektivt mot nedkylning, medan resten av kroppen kan andas nästan helt fritt via armarna och ryggen. Det är i hög grad en lyckad konstrukti­on, men skillnaden på de två materialen är nästan lite väl stor. Den fodrade framsidan känns rätt varm och tät, medan resten av jackan känns betydligt luftigare. Det är bra om det blåser rak motvind, men om vinden kommer från sidan eller ryggen känns jackan rätt oskön. Då börjar man lätt att frysa på ryggen och svettas på magen. Jackans konstrukti­on påverkar inte bara ventilatio­nen och värmen, den gynnar också passformen. Den tunna nylon-elastan-blandninge­n är mjuk, skön och töjbar. Materialet formar sig perfekt efter kroppen och följer armrörelse­rna optimalt. Jackan är dessutom figursydd och sitter tajt och bra på inte allt för smala kroppar. Jackan är något förlängd baktill och därmed glider den inte upp. Ärmarna är långa och avslutas med muddar med tumgrepp som skyddar handryggen effektivt.

Sub Z Jacket ingår i Crafts kollektion Advanced. Den består av plagg av lite högre kvalitet som är lite mer genomtänkt­a än de mest basala kläderna. I den här jackan märks det bl.a. i form av en lättglidan­de dragkedja med rejält vindskydd, samt en hög, mjuk och välsittand­e krage som värmer halsen.

Tack vare sin goda ventilatio­nsförmåga har jackan ett brett användning­sområde och fungerar lika bra på våren som på hösten.

SLUTSATS: Ett bra och mycket användbart hybridplag­g för kyliga vårdagar. Bra designad och många smarta detaljer. Priset är dock lite väl högt.

Mjuk och skön. Bra vindskydd.

Dyr. Lite oharmonisk konstrukti­on.

 ?? ?? Framsidan är vadderad. Den är varm och vindtät och värmer magpartiet.
Små reflexdeta­ljer baktill gör att man syns bra.
Framsidan är vadderad. Den är varm och vindtät och värmer magpartiet. Små reflexdeta­ljer baktill gör att man syns bra.
 ?? ?? Jackan har två snedfickor. De är praktiska för att värma händerna eller förvara ett par handskar i.
Jackan har två snedfickor. De är praktiska för att värma händerna eller förvara ett par handskar i.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden