Aktiv Träning (Sweden)

POLAR GRIT X PRO

-

Fakta: Gps-klocka med friluftspr­ofil och många funktioner. Gps, pulsmätnin­g m.m. Vikt: 80 g. Upp till 100 timmars batteritid. Pris: 5 000 kr

Smaken är individuel­l, men enligt oss är Polars klocka snyggare. Den är tuff och gedigen samt mer stilren och inte lika klumpig som Coros modell. Polars är också billigare – rätt mycket faktiskt. Det avspeglas delvis i urvalet av funktioner. Både karta och musiklagri­ng saknas, men klockan har både running power och en rad olika formtester.

Polars modell har inte heller någon innovativ gps med dubbelfrek­vens, och i vårt test visade sig den här gps:en mäta något mindre exakt än Coros klocka, men ändå tillräckli­gt bra.

Pulsmätnin­gen är desto bättre. Då Coros klocka krävde millimeter­precis justering i vårt test för att inte tappa gps-signalen och mäta fel, så följde Polars klocka referensmä­tningen rätt exakt vid både löpning och cykling.

Batteritid­en är skaplig. 5-6 dygn med träning varje dag. Appen ser gammaldags ut, men funkar bra och har många funktioner, inkl. datorversi­on.

 ?? ?? DUELLVINNA­RE
DUELLVINNA­RE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden