Aktiv Träning (Sweden)

GÅ DIG I TOPPFORM

-

● INTERVALLE­R Intervalle­r är effektivt för många motionsfor­mer, inte minst vandring. Du kan växla mellan att gå sakta och öka tempot till max under korta avsnitt. Gå t.ex. en minut med hög intensitet och därefter en minut med låg intensitet. Upprepa tio gånger.

● BELASTNING Om du inte vill höja farten kan du självklart lägga upp ditt vandringsp­ass på andra sätt för att göra de effektivar­e. Du kan bl.a. ta på dig en ryggsäck och fylla den med några kilon. På så sätt kan du hålla ett måttligt tempo, men ändå öka intensitet­en.

● BACKAR Det finns inget som får pulsen att stiga så snabbt som att gå i backar och trappor. Om du vill ta ut dig lite mer, bör du leta upp en runda med både upp- och nedförsbac­kar. Det ger konditione­n en boost och musklerna i benen och rumpan får jobba hårt.

● DISTANS Lägg gärna in en riktig långpromen­ad i din veckoplane­ring. Långpass gör dig uthålligar­e både när du tränar och rent allmänt till vardags. Som en bonus får du möjlighet att komma ut i naturen och njuta av en mental paus som bl.a. skyddar dig mot stress.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden