Aktiv Träning (Sweden)

Genombrott i stafett

-

”Jag har tävlat både i halvmarato­n och maraton, men det lopp som betytt mest för mig var DHL Stafetten år 2010. Det var mitt första motionslop­p, och det var första gången jag tävlade tillsamman­s med andra. De sista åren inför stafetten hade jag gått ned 70 kilo i vikt, och jag visste att mina arbetskomp­isar undrade hur någon som nyligen hade varit så överviktig skulle klara sig i loppet. Jag ville dock överraska dem – mitt mål var att löpa 5 km under 25 min. och bli snabbast på min avdelning. Det var kanske en lite löjlig ambition, men för mig var det viktigt och innebar att jag inte bara skulle genomföra min sträcka. Inför starten kändes benen som gelé. Jag kämpade mig i alla fall i mål på tiden 24:59.

Loppet gjorde en enorm skillnad. Det blev startskott­et till en lång rad loppupplev­elser. Det blev också ett bevis på att jag faktiskt kunde springa rätt snabbt – trots min ålder, min vikt och ringa erfarenhet. Det hade ingen kunnat tro tio år tidigare.”

 ?? ?? En bra insats på en stafettstr­äcka blev startskott­et på en lång löparkarri­är med många halv- och helmaraton­lopp.
En bra insats på en stafettstr­äcka blev startskott­et på en lång löparkarri­är med många halv- och helmaraton­lopp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden