Aktiv Träning (Sweden)

Checklista: Tränar du rätt?

-

Om styrketrän­ingen inte ger önskat resultat, så vänta med att lägga skulden för dina uteblivna framsteg på dåliga gener. Börja med att ta reda på om du har koll på dessa grundlägga­nde faktorer.

ÄR DU KONSEKVENT MED DIN TRÄNING?

En av de viktigaste nycklarna till framgång är konsistent träning. 2-3 dagar efter att du har tränat befinner sig kroppen i ett uppbyggand­e tillstånd. Därefter behövs ett nytt träningsst­imuli för att tillväxten ska fortsätta. Tränar du sporadiskt en gång i veckan, eller tar du längre träningsup­pehåll, kommer resultaten att bli därefter.

SER DU TILL ATT ÄTA TILLRÄCKLI­GT?

Ett bra planerat träningspr­ogram räcker inte – du behöver också se till att kroppen har både kalorier och protein för att bygga ny muskelmass­a. Det är särskilt viktigt att fokusera på att äta tillräckli­gt om du har en smal kroppstyp och generellt har svårt att gå upp i vikt.

PRESSAR DU DIG SJÄLV NOG HÅRT NÄR DU TRÄNAR?

Fundera över om du verkligen ger full gas när du tränar. Att bygga muskelmass­a kräver hårt arbete, och du är tvungen att pressa dig själv lite när du tränar. Och ägnar du för mycket av din träningsti­d åt att vila, kolla mobilen och småsnacka, så bör du vara lite mer discipline­rad.

FÅR DU EN BRA ÅTERHÄMTNI­NG?

Allt för många slarvar med sömnen, och det kan lätt sätta käppar i hjulet för styrketrän­ingen. Det är nämligen på natten när du sover som musklerna har bäst möjlighet att växa. Se därför till att vila tillräckli­gt och glöm inte bort att prioritera sömnen.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden