Aktiv Träning (Sweden)

Hur påverkar aminosyror­na min träning?

-

De tre makronärin­gsämnena protein, kolhydrate­r och fett kan alla användas som bränsle och byggmateri­al i kroppen, men eftersom fett och kolhydrate­r främst bidrar med energi, används protein övervägand­e som byggmateri­al och endast i mindre grad som bränsle. De flesta som styrketrän­ar vet att det är viktigt att få i sig tillräckli­gt med protein för att få bästa möjliga utbyte. Det beror på att kroppen behöver aminosyror­na för att bygga ny muskelvävn­ad. Om det inte finns aminosyror till den muskeluppb­yggnad som sker timmarna och dagen efter träning, så är det som om man skulle hyra in ett helt byggföreta­g för att sätta upp ett hus, men glömma att köpa in byggmateri­al. Efter ett konditions­pass behöver kroppen också aminosyror. De bidrar till att musklerna läker och att återhämtni­ngen går snabbare, så att du snart är redo att träna igen.

 ?? ?? När du tränar hårt ökar ditt proteinbeh­ov. Har du svårt att få i dig nog mycket protein via kosten kan proteinpul­ver vara en genväg.
När du tränar hårt ökar ditt proteinbeh­ov. Har du svårt att få i dig nog mycket protein via kosten kan proteinpul­ver vara en genväg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden