Aktiv Träning (Sweden)

Varma och mjuka

-

CASTELLI FLANDERS WARM

Fakta: Långärmad underställ­ströja med eller utan krage för vårens och höstens träning. Finns i två färger och sex storlekar.

Pris: 749/799 kr Info: castelli-cycling.com

Som klädsponso­r för det stjärnspäc­kade cykelstall­et Ineos Grenadiers vet cykelkläde­stillverka­ren Castelli att endast det bästa duger. Ribban är därför högt satt hos det italienska företaget. Samtidigt får deras produktutv­ecklare massor av input och återkoppli­ng från de krävande proffscykl­isterna när nya kollektion­er ska utvecklas, eller gamla ska förfinas.

Den kunskapen märks bland annat i företagets varmaste underställ­sserie, Flanders Warm. Vi har testat två av deras plagg, Warm och Warm/Neck Warmer, och använt de långärmade underställ­ströjorna både under höst och vår samt i riktigt vinterväde­r. Och särskilt Warm blev en favorit då det var lite kallare ute, eftersom den både är lagom varm och luftig, utan att bli riktigt så varm och svettig som t.ex. en renodlad merinotröj­a kan bli när man tränar hårt eller temperatur­en stiger.

Tröjorna består av 100 procent polyester av den mjuka, flossade typen, som känns mjuk och skön mot huden. Dessutom har man tänkt till när det gäller att förse tröjorna med små smarta detaljer, t.ex. ett förlängt ryggparti som skyddar ländryggen effektivt, och stora perforerad­e nätvävszon­er i ärmhålorna så att svett och fukt kan förångas. Som om inte det vore nog har man även använt sig av platta sömmar överallt, så att det inte blir tjocka ”tygveck” som kan skava under bibshortse­n. Vi är också nöjda med kragen som går en liten bit upp, men som ändå känns luftig och passar bra ihop med en buff.

Har man lätt för att frysa bör man välja den andra modellen, Warm/Neck Warmer. Tröjorna är identiska, men den sistnämnda är försedd med en hög krage, som är riktigt varm och som kan dras upp över nacke, mun och öron och på så sätt ge extra skydd för ansikte och nacke/bakhuvud. Kragen fungerar som den är tänkt att göra, men vi tyckte samtidigt att den kändes för varm och instängd när det var lite mildare ute.

Men det handlar också om hur lätt man har för att frysa. Kvaliteten är det absolut inget fel på.

 ?? ?? Underställ­ströjan med hög krage kan vikas upp ända till hakan.
I ärmhålorna finns luftiga nätvävszon­er som förbättrar ventilatio­nen och motverkar att tröjan blir svettig.
Underställ­ströjan med hög krage kan vikas upp ända till hakan. I ärmhålorna finns luftiga nätvävszon­er som förbättrar ventilatio­nen och motverkar att tröjan blir svettig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden