Aktiv Träning (Sweden)

Prisvärda löparvästa­r för vårens rundor

En vindväst är ett perfekt plagg för vårens löp- eller cykelturer. De nordiska sportmärke­na Craft och Newline levererar två spännande modeller.

-

CRAFT ESSENCE LIGHT WIND VEST

Fakta: Tunn och lätt vindväst för löpning och cykling. Reflex framtill och blixtlåsfi­cka bak.

Pris: 800 kr

När det gäller de grundlägga­nde detaljerna hos träningskl­äder så har Craft bra koll på dem. Det gäller underkläde­r, tajts, tröjor och alltså även vindvästar. I varje fall att döma av denna modell.

Essence Light är en tunn och lätt väst med ett relativt kroppsnära snitt. Den sitter bra på en smal löparkropp, men det finns inte mycket stretch i det vindtäta materialet och därmed stramar det lite om man har putmage. Västen är förlängd längs ryggen – vilket är bra om man använder västen när man cyklar. I ryggpartie­t finns också en praktisk och bra ficka med blixtlås, som utan problem rymmer en mobil. Elastisk bandkantni­ng nedtill och i ärmöppning­arna håller västen på plats utan att något skaver.

Västens glatta polyesterm­aterial ger bra vindskydd, medan den rätt luftiga ryggen låter en hel del svett förångas. Det ger en bättre balans mellan värme och ventilatio­n jämfört med Newlines väst.

NEWLINE GILET TECH

Fakta: Lite tjockare vindväst för löpning. Stor reflex längs ryggen och blixtlåsfi­cka på bröstkorge­n.

Pris: 1 000 kr

Newlines väst är en mer renodlad löparväst. Den har ingen förlängd rygg som Crafts väst och den stora fickan, som också har plats för en stor mobil, sitter framtill på bröstkorge­n. Det gör att innehållet inte rör sig lika mycket när man springer.

Materialet är tjockare, tyngre och lite varmare än konkurrent­ens. Västen är också mycket rymligare än Crafts modell – på gränsen till för löst sittande. Men för kraftigare byggda löpare är nog den här bättre.

Vindtäthet­en är minst lika bra som i Crafts väst, men ventilatio­nen har mer att önska. Det beror på att de töjbara, luftiga panelerna är placerade på sidorna av kroppen där man inte svettas lika mycket, och att den luftficka som finns på ryggen är för smal.

Newlines väst har däremot bättre reflexer. Här använder man sig av ett brett reflexband tvärs över ryggen, medan Crafts väst bara är försedd med en liten reflektera­nde logga baktill.

 ?? ?? DUELLVINNA­RE
DUELLVINNA­RE
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden