Aktiv Träning (Sweden)

Du hänger väl med ut!

- Sara Möller Christense­n, chefredakt­ör

Jag älskar att träna på gym. Ja, så mycket att jag envist svarade nej när en arbetskamr­at en gång frågade om jag inte hade lust att följa med ut och träna under bar himmel. Vad skulle jag ut och göra? Vikterna och kardiomask­inerna stod ju lugnt och tryggt och väntade på mig i gymmet.

Men efter en solrik sommar, då jag hade ägnat 2-3 timmar i veckan åt att sitta på en spinningcy­kel i en källare, slogs jag ändå av tanken: kanske kunde man ändå få samma effektiva träning, och kanske t.o.m. en extra kick, av att träna utomhus? Någon dag senare köpte jag en racercykel, och en helt ny värld öppnade sig.

Jag älskar fortfarand­e gymmet, men att träna utomhus är minst lika härligt. Särskilt under sommarhalv­året, då det inte är särskilt lockande att stänga in sig på gymmet när solen skiner och fåglarna kvittrar.

Därför har även jag börjat att styrketrän­a utomhus. Och trots att det inte blir på samma sätt som att lyfta vikter inne på gymmet, så är det just omväxlinge­n som är det bästa. Och naturupple­velsen, så klart.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden