Aktiv Träning (Sweden)

... för mycket

-

DIN ENERGINIVÅ SJUNKER

Ditt matsmältni­ngssystem får problem om du plötsligt trycker i dig tre hamburgsme­nyer i ett svep, och så länge matsmältni­ngen går på högvarv, har kroppen inte lika mycket ork och energi för andra aktivitete­r. Resultatet är att du blir trött och energilös.

DU BLIR SLÖ

En full magsäck är tung att dansa med. Bokstavlig­t talat. Stora mängder mat tar både mycket plats och väger mycket, och då är fysiskt aktiv det sista du vill vara.

RISKEN ATT DRABBAS AV SJUKDOM ÖKAR

Efter flera dagar och veckor med överätning börjar överskotts­fettet att märkas och vikten att öka. Övervikt kan på sikt leda till blodpropp, typ 2diabetes, högt blodtryck och överbelast­ning av knän och andra leder.

MAGEN BLIR GASIG

Magtarmsys­temet och matsmältni­ngen är inte gjorda för överätning. Om du äter mer mat och dryck än systemet klarar av att smälta, blir tarmen aldrig tömd. Maten stannar kvar längre i tarmen, vilket kan ge förstoppni­ng och gaser i magen. Värst blir det om du överäter en fet och proteinrik kost. Därför leder julmaten varje år till sjukhusinl­äggningar pga. förstoppni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden