Aktiv Träning (Sweden)

Tips för dig som äter för lite

-

GÖR MATEN TILLGÄNGLI­G

Undvik att servera maten portionsvi­s, utan ställ fram all middagsmat på köksbordet så att den är nära till hands och frestar dig. Tänk också på att ha kaloririka tillbehör som t.ex. parmesanos­t och pumpafrön framme i små skålar.

GÖR MATEN APTITLIG

Servera maten på ett sätt som gör att den ser inbjudande ut. Lägg t.ex. upp varje livsmedel för sig. På så sätt känner du dig inte mätt redan när du sätter dig till bords.

ÖKA TEMPOT

Ät lite snabbare istället för att du sitter och konversera­r för länge. Då hinner du få i dig mer i magen innan mättnadsho­rmonerna vaknar. Det gör de efter cirka 20 minuter när man sitter och äter en måltid.

DRICK EFTERÅT

Om du äter för lite bör du begränsa ditt vätskeinta­g före och medan du äter. Vätskan tar nämligen upp en hel del plats i magsäcken, och då finns det inte lika mycket utrymme för maten.

ÄT OFTA

Om du inte klarar av att äta så mycket i taget, kan du äta flera mindre måltider istället. Inta ev. dem vid vissa utvalda tillfällen under dagen. Du kan t.ex. ta med dig en frukt eller energikaka som du äter när du väntar på bussen eller liknande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden