Aktiv Träning (Sweden)

ADIDAS ADISTAR

- Info: adidas.se

Pris: 1 500 kr Vikt: 330 g (stl. 44). Dropp: 6 mm.

Adistar var namnet på Adidas värstingsk­or för ett antal år sedan. Nu är namnet tillbaka, men det handlar inte längre om någon dyr och tekniskt avancerad sko när man öppnar lådan med Adistar anno 2022.

Mindre kan dock som bekant vara mer ibland. Adistar är en gedigen sko med en tjock sula vars häldel ser riktigt kraftig ut. Ovandelen består av återvunnen plast och polyester och utgörs av en tvålagersn­ätväv, som känns mycket bekväm och har bra stoppning vid hälkappan och en tjock, mjuk plös. Den smiter åt bra runt foten med praktiska, platta (men lite korta) skosnören som håller foten på plats när de är åtdragna.

Mellansula­n består av två typer av skum, ett mjukare Repetitor och i hälen ett hårdare Repetitor+. Den kombon fungerar bra, men Adistar är en rätt hård sko – särskilt med tanke på hur mycket skum man har proppat in i sulan – och skon passar därför klart bäst för tyngre löpare.

Skon har emellertid en bra löpkänsla, för trots den något klumpiga uppbyggnad­en och lätta övervikten är den smidig att springa med.

Kort sagt: En bra sko som är mer dynamisk än den ser ut att vara. Bäst för tyngre löpare. Stötdämpni­ng:

Stabilitet:

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden