Aktiv Träning (Sweden)

ASICS GEL-CUMULUS 23

- Info: asics.com

Pris: 1 500 kr Vikt: 289 g (stl. 44). Dropp: 10 mm.

Asics Gel-Cumulus har framför allt en sak emot sig: den är lite tråkig. Skon har inget som överraskar, inga nya tekniska lösningar eller konstrukti­onsfinesse­r. Den har inte heller något nytt, smart skum – det handlar bara om en gedigen och bra löpsko av klassiskt snitt.

Ovandelen av s.k. knitkonstr­uktion är dock lite mer modern. Den är sydd av en enda lång tråd och därför helt sömlös. Det är en bra lösning. Skulle den kännas lite för modern finns dock skon också i en variant med vanlig nätvävsova­ndel. Skosnörena är enkla och låser fast den mycket bekväma ovandelen vid foten.

Mellansula­n består av Asics Flytefoam-material.

Det är mjukt och väldämpat, men det saknas en millimeter skum i framfoten som kan kännas lite svagt dämpad under långpassen. Häldelen har fått en gelkudde ovanpå skummet, så där är dämpningen bra.

Skon saknar både stabiliser­ande kilar och torsiondet­aljer. Den känns därför inte särskilt stabil, utan istället flexibel och relativt lätt – vilket påverkar löpkänslan positivt. Skon är en bra allroundmo­dell som både funkar till lugna pass och då tempot ökar.

Kort sagt: En klassisk sko med bra all ro u n d egenskaper.

Stötdämpni­ng:

Stabilitet:

 ?? ?? Skon finns också med en traditione­ll ovandel av nätväv. Den ger bättre stadga och är lite mer stabil.
Skon finns också med en traditione­ll ovandel av nätväv. Den ger bättre stadga och är lite mer stabil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden