Aktiv Träning (Sweden)

HOKA ARAHI 6

- Info: hoka.com

Pris: 1 800 kr Vikt: 278 g (stl. 44). Dropp: 5 mm.

Hoka slog igenom för ca 15 år sedan med en serie tjocksulad­e löpskor. Ju tjockare, desto bättre var deras filosofi. Sedan dess har mycket hänt, och i dag erbjuder Hoka både tävlingssk­or med platta sulor och stabila skor. Arahi är ett exempel på de sistnämnda.

Den sjätte versionen av skon har skalat bort lite av det klumpiga, tunga utseendet från tidigare versioner och blivit både mjukare och smidigare. Mellansula­n är hopsatt av två delar. En så kallad J-frame, en J-formad detalj som går från framfoten längs insidan bak runt hälen och en bit fram på utsidan, och så ett mjukare skum som ger en bra dämpning. Denna tudelade konstrukti­on ger bra stöd och styrning av löpsteget för tyngre och mer överproner­ande löpare, men den påverkar också den lätta och mjuka löpkänslan som man annars förväntar sig av en Hoka-sko. Löpkänslan får ändå klart godkänt, och Hokas gungliknan­de konstrukti­on bidrar som alltid till en bra dynamik.

Ovandelen är som vanligt sömfri och erbjuder en bra ventilatio­n. Hälkappan är välstoppad, och även här är den bakåtvinkl­ad vilket skonar hälsenan.

Kort sagt: En bra sko med skapligt stöd. Den saknar dock lite av den svävande ”Hoka-känslan”. Stötdämpni­ng:

Stabilitet:

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden