Aktiv Träning (Sweden)

NIKE ZOOM STRUCTURE 24

-

Pris: 1 349 kr Vikt: 294 g (stl. 44). Dropp: 8 mm.

Info: nike.com

Det har hänt en hel del med Nikes stabila mängdträni­ngssko genom åren. Fokus har växlat mellan komfort och stabilitet, och detsamma gäller löpkänslan som enligt vår erfarenhet ibland har varit lite osmidig.

När det gäller den 24:e versionen är komforten dock i högsätet. Det är fortfarand­e en sko för överproner­ande löpare, men den har inga hårda kilar eller vridstyva plastdetal­jer. I stället skapas stabilitet­en genom att sulan är uppbyggd på insidan, så att fotens inåtvinkli­ng motverkas. Det funkar bra, och Nikes sko är ett utmärkt exempel på hur enkelt det kan se ut.

Mellansula­n är rätt mjuk jämfört med tidigare, och skon känns mycket flexibel. Därmed skulle man kunna tro att den inte är lika stabil som tidigare, men det är den. Ja, skon är faktiskt testets mest stabila modell. Under lugna långpass kommer skon bäst till sin rätt. När farten höjs, känns den däremot lite stum.

Ovandelen är inte så mycket att orda om: en mjuk och bekväm nätväv utan sömmar och en tjock plös får den att sitta bekvämt. Samtidigt blir den lite svettig när solen tittar fram.

Kort sagt: En bekväm och mjuk version av Nikes stabilitet­ssko. Bra sko för lugna långpass. Stötdämpni­ng:

Stabilitet:

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden