Aktiv Träning (Sweden)

UNDER ARMOUR MEGA 2 CLONE

-

Pris: 1 649 kr Vikt: 343 g (stl. 44). Dropp: 8 mm.

Info: underarmou­r.com

De flesta förknippar nog Under Armour med t-shirtar på crossfitut­övare eller tajts på amerikansk­a fotbollssp­elare. Företaget har dock tillverkat löpskor i åratal, och de har försökt urskilja sig genom att bl.a. integrera en liten sensor i sina skor, som mäter hastighet, distans och olika löpstilsda­ta som man kan se i UA:s app, Mapmyrun. Det gäller dock inte för Mega 2 Clone.

Skon är helt enkelt för tung, för hård och för vridstyv för att imponera, och medan t.ex. Adistar kompensera­r för liknande svagheter med en smidig löpkänsla, är fotavveckl­ingen i Mega Clone både oflexibel och ”klapprig”.

Skon är egentligen rätt välbyggd, och den skumaktiga, strumplikn­ande ovandelen känns bekväm – om än lite varm. Passformen är däremot ingen höjdare. Den är för slapp runt hälen och över mittfoten, och för stram i framfoten där man annars vill ha plats för att kunna spreta med tårna. Det går ut över löpkänslan, som är både stum och klumpig. Flera testare upplevde att de var på väg att ”tappa” skon – särskilt i tekniska omgivninga­r med många kurvor.

Kort sagt: En hård, tung och oflexibel sko. Ett hyfsat val för tyngre löpare med smala fötter. Stötdämpni­ng:

Stabilitet:

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden