Aktiv Träning (Sweden)

På rundtur i vackra Skåne

-

Skåneleden är en vandringsl­ed på hela 130 mil genom Skånes rika natur. För de flesta vandrare är nog leden lite för lång att vandra i sträck, men den kan som tur är delas upp i kortare avsnitt. Vandringen är nämligen uppdelad på sex delleder, varav Österlenle­den är en av de populärast­e.

Vandrar du Österlenle­dens 14 etapper kommer du sammanlagt att vandra 188 km genom sydöstra Skåne. De första 80 kilometrar­na från Ystad går leden österut längs kusten, varefter den fortsätter in i landet. Under vandringen möter du bl.a. den kilometerl­ånga Sandhammar­ens Strand, flera idylliska fiskelägen och Stenshuvud nationalpa­rk med spektakulä­r utsikt ut över Öresund. Nära det lilla fiskeläget Kåseberga hittar du Ales stenar, som med sina 67 meter är den största skeppssätt­ningen i Sverige, uppförd runt år 600 f.Kr. Österlenle­den bjuder på övervägand­e lätt vandring; dock har vissa etapper mycket kuperad terräng med branta stigningar.

Det finns vindskydd, lägerplats­er och vandrarhem längs leden – eller så kan du utnyttja allemansrä­tten och campa i skog och mark.

ÖSTERLENLE­DEN

Längd: 188 km

Belägen: Sydöstra Skåne Svårighets­grad: Se mer här: skaneleden.se

 ?? ?? Vandringsl­eden följer Österlens kust och går bl.a. genom städerna Simrishamn och Ystad.
Vandringsl­eden följer Österlens kust och går bl.a. genom städerna Simrishamn och Ystad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden