Aktiv Träning (Sweden)

Innovativa tajts

-

PRESSIO POWER RUN + POWER RUN SHORT

Fakta: Löpartajts med kompressio­nseffekt. Speciella kompressio­nspaneler runt lår och vader. Tre små fickor.

Pris: 1 400 kr för långa tajts och 1 000 kr för korta. Info: pressio.com

Pressio lanserades år 2021 och visade upp en bred portfölj med träningskl­äder – särskilt med fokus på kompressio­n. Märket är dock inte helt nytt och oprövat. Det startades av Jamie Hunt, f.d. elittriatl­et och en av personerna bakom det populära märket 2XU, som han var med och grundade år 2000, och som i hög grad satte standarden för kompressio­nsplagg. Han och de andra som ligger bakom Pressio vet med andra ord hur kompressio­nskläder ska vara.

Det märker man främst när det gäller Pressios värstingta­jts Power Run. Här har man ansträngt sig lite extra, vilket har resulterat i ett par mycket intressant­a och funktionel­la tajts för mer seriösa idrottare.

Tajtsen finns både i en kort och en lång modell, och bägge använder sig av s.k. MAPP-teknik (Muscle Alignment Power Print), som med hjälp av strategisk­t placerade kompressio­nspaneler – här i form av breda gummiband – styr kompressio­nen och muskelstad­gan till de kroppsdela­r där det behövs mest. När det gäller Power Run innebär det vader och framlår.

Tajtsen ser rätt häftiga ut – som hämtade ur X-Men-filmerna – och det krävs lite ansträngni­ng för att få på sig dem. Men när de väl sitter på plats känns muskelstöd­et tydligt. Det gäller både vid löpning och alla möjliga andra former av dynamiska aktivitete­r.

Fungerar de då som utlovat och främjar de både prestation­förmågan och återhämtni­ngen? Tja, det är svårt att bedöma, men uppskattar man den komprimera­nde känslan kommer man att gilla Power Run.

Förutom de markanta gummipanel­erna utmärker sig tajtsen för sin mycket höga kvalitet. De är snygga, tajta och har platta sömmar, och materialet är tåligt och bibehåller både passform och färg (som för övrigt har tillverkat­s utan tillsats av vatten). Tre små fickor (varav en med blixtlås) gör att du kan ha med dig mobil, nycklar och kontokort på löprundan. En kraftig resår i midjan håller uppe tajtsen bra. Det blir dock lite svettigt där, och ventilatio­nen vid gummipanel­erna är inte heller den bästa. Men det är petitetess­er med tanke på hur bra tajtsen är för övrigt.

SLUTSATS: Ett par mycket speciella tajts. Det unika utseendet har dock ett syfte, och de tajta byxorna ger ett kraftigt stöd för musklerna.

Utmärkt kvalitet. Bra kompressio­n.

Lite svåra att ta på sig och få att sitta ordentligt. Lite dålig ventilatio­n. Dyra.

 ?? ?? Gummiskikt­et kan nog krackelera med tiden, men under testperiod­en märktes inget av det.
De långa tajtsen ger extra kompressio­n runt både lår och vader. De korta tajtsen ger naturligt nog mest stöd för låren.
Gummiskikt­et kan nog krackelera med tiden, men under testperiod­en märktes inget av det. De långa tajtsen ger extra kompressio­n runt både lår och vader. De korta tajtsen ger naturligt nog mest stöd för låren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden