Aktiv Träning (Sweden)

Lätt och bra löparklock­a

Huawei har försett nya Watch GT Runner med massor av funktioner för den löpglada publiken. Resultatet är en snygg löparklock­a med utmärkt skärm och lång batteritid.

-

HUAWEI WATCH GT RUNNER

Fakta: Löparklock­a med AMOLED-skärm. Operativsy­stem: HarmonyOS. Storlek: 46 x 11 mm. Vikt: 38,5 g (utan armband).

Pris: 3 000 kr Info: consumer.huawei.com

Huawei har lyckats knäcka koden när det gäller att tillverka klockor av hög kvalitet och lång batteritid till priser som är klart överkomlig­a. Det gäller också deras nya Watch GT Runner.

Klockans stora behållning är den stora, tryckkänsl­iga färgskärme­n som både är skarp och reagerar snabbt. Dessutom kan man navigera med hjälp av en knapp och en vridratt, med vilken man kan bläddra upp och ned i menyerna. Watch GT Runner är försedd med en lång rad funktioner som både kan hjälpa dig med din träning och med att ha koll på din hälsa. Det är inte så mycket nytt under solen, men allt fungerar. Eftersom Watch GT Runner är designad för löpare har den en rad löpfunktio­ner: klockan beräknar bl.a. löpekonomi, maximal syreupptag­ningsförmå­ga, mjölksyrat­röskel, återhämtni­ngstid, förväntade tider på olika löpdistans­er och förslag på träningspl­anering, som anpassas utifrån hur vältränad man är som löpare.

Det är imponerand­e att se hur många funktioner klockan har. Batteriet räcker dessutom i 14 dygn – beroende på hur mycket klockan används – vilket är bra eftersom skärmen säkert drar en hel del ström. Vi testade klockan både i halv- och helmaraton­lopp. Under halvmaran funkade allt bra, och längs vägen informerad­e en inbyggd röst om tid, fart och puls. Men när vi sprang maraton helgen därpå låste sig klockan efter två mil, så vi fick starta om den. Det kan självklart ha varit en engångsför­eteelse, men vi har upplevt det förr med andra Huawei-klockor och kanske kan en mjukvaruup­pdatering fixa det.

 ?? ?? Klockan har en stor och tydlig AMOLEDskär­m som är mycket tryckkänsl­ig.
I nya Watch GT Runner har antennen till gps:en placerats på kanten av klockan. Det ger en snabbare signal och ett bättre mätresulta­t.
PRISVÄRD OCH BRA
Klockan har en stor och tydlig AMOLEDskär­m som är mycket tryckkänsl­ig. I nya Watch GT Runner har antennen till gps:en placerats på kanten av klockan. Det ger en snabbare signal och ett bättre mätresulta­t. PRISVÄRD OCH BRA
 ?? ?? Den nya pulsmätare­n, Truseen 5.0+, fungerar riktigt bra. Inte minst eftersom klockan också sitter åt ordentligt runt handleden.
Den nya pulsmätare­n, Truseen 5.0+, fungerar riktigt bra. Inte minst eftersom klockan också sitter åt ordentligt runt handleden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden