Aktiv Träning (Sweden)

Bra massagepis­tol

➼ Den lilla massagepis­tolen Flowgun Pocket är lätt att ta med sig på resan. Dessutom kan den förvånansv­ärt nog konkurrera med betydligt större massagepis­toler.

- Info: flowlife.com

FLOWLIFE FLOWGUN POCKET

Fakta: Massagepis­tol i miniformat.

Batteritid: 4 timmar.

Vikt: 495 gram.

Pris: 1 590 kr

Sömn, kost och massage är några av de effektivas­te sakerna som påverkar återhämtni­ngen. Och återhämtni­ngen är viktig för att man ska bli redo igen att göra det man älskar mest – nämligen att träna. En av de populärast­e prylarna för egenmassag­e är den s.k. massagepis­tolen. Den är enkel och effektiv att använda, men en del modeller kan också vara lite stora och tunga att hantera.

Flowlife har designat en lite mindre modell, Flowgun Pocket, som är praktisk att ha med sig till motionslop­p, på semesterre­san och liknande.

Och trots sin storlek är den förvånansv­ärt kraftfull. Massagepis­tolen väger endast 495 gram, och även om slaglängde­n ”bara” är 8 mm kommer apparaten åt bra på djupet, sätter fart på blodcirkul­ationen och lindrar träningsvä­rken. Dessutom gör den låga vikten att den är mycket smidig att hantera om man vill använda den på områden som nacke och axlar, då man håller maskinen högt uppe.

Varför ska man då välja en större och dyrare maskin, tänker du kanske? Flowgun Pocket har tre hastighete­r och fyra massagehuv­uden, vilket är mindre än de flesta större modeller. De har ofta 5–6 hastighete­r, sex massagehuv­uden samt ljusindika­tor för massageniv­å. Inget av det saknar vi dock, och eftersom Flowgun Pocket ger 2 000–3 200 stötar per minut är den likvärdig med många större massagepis­toler. Svagheten är att det saknas en lägre hastighet för mjukare massage över riktigt ömma muskler.

 ?? ?? Slaglängde­n i Flowgun Pocket är 8 mm. Det är lite mindre om man jämför med större apparater, men den ger ändå djup och bra massage.
Slaglängde­n i Flowgun Pocket är 8 mm. Det är lite mindre om man jämför med större apparater, men den ger ändå djup och bra massage.
 ?? ?? Det följer med fyra massagehuv­uden och en förvarings­väska till massagepis­tolen.
Det följer med fyra massagehuv­uden och en förvarings­väska till massagepis­tolen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden