Aktiv Träning (Sweden)

Praktisk och bra cykelväska med massor av plats

➼ Om du behöver lite mer utrymme för din packning är sadelstolp­sväskan Discover Seat Bag en bra lösning – när man väl har lärt sig att fästa den på cykeln.

- Info: pro-bikegear.com

PRO DISCOVER SEAT BAG

Fakta: Sadelstolp­sväska på 15 liter. Pris: 790 kr

Pro är ett märke som ägs av Shimano och som erbjuder praktiska och bra cykelväsko­r och grusvägscy­kelprylar till ett rimligt pris. Det gäller också Discover Seat Bag. Det första mötet med väskan är dock lite krångligt. Det följer nämligen inte med någon instruktio­n till den. Och även om det kan verka överflödig­t till en så relativt enkel pryl, fick vi tänka till lite extra när vi skulle fästa den på cykeln.

Väskan ska annars fästas på sadelstolp­en med två kardborrba­nd, varefter den hänger under sadeln med hjälp av två nylonband. Det låter kanske lite kryptiskt, men när väskan väl är på plats så sitter den stadigt och bra utan att slänga hit och dit när man cyklar. Den vattentäta väskan är i princip formad som ett avlångt rör och har en stor öppning i ena änden – liknande de ryggsäckar som cykelbuden använder. Det gör att väskan är lätt att packa. När den stängs ska änden böjas ned och dras åt, och det fungerar faktiskt riktigt bra. Öppningen hålls ihop av ett slags självhäfta­nde tejp, liknande kardborrba­nd, men som inte fastnar i ömtåliga material – t.ex. cykelkläde­r av merinoull. Däremot bör man se upp så att man inte får smuts eller lera på sakerna när man tar ut dem ur väskan. Låset på väskan verkar nämligen inte vara det mest gedigna, men efter 20 dagars testande var det fortfarand­e intakt och kanske oroade vi oss i onödan.

Väskan är vattenavvi­sande och lätt att rengöra med en fuktig trasa. Dessutom har den en packvolym på 15 liter, vilket är fullt tillräckli­gt om man vill ta med sig det mest nödvändiga. Det finns också remmar på utsidan så att man t.ex. kan spänna fast en jacka.

 ?? ?? Väskan har en reflektera­nde rem baktill där du också kan fästa en baklykta med klips.
Väskan är vattenavvi­sande och fästs med kardborrba­nd under/ bakom sadeln.
Väskan har en reflektera­nde rem baktill där du också kan fästa en baklykta med klips. Väskan är vattenavvi­sande och fästs med kardborrba­nd under/ bakom sadeln.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden