Aktiv Träning (Sweden)

Mycket ljud för pengarna

➼ Sennheiser har lanserat ett par bra och användarvä­nliga hörlurar som sitter stadigt i öronen och har ett suveränt ljud. Men allt är inte riktigt så bra som det skulle kunna vara.

- Info: sennheiser.com

SENNHEISER SPORT TRUE WIRELESS

Fakta: Äkta trådlösa hörlurar.

Vikt: 6,8 gram (per styck).

Batteritid: 9 timmar (+ 18 timmar i etuiet).

Pris: 1 200 kr

När det gäller ljudkvalit­et är Sennheiser specialist­er. Det gäller också nya Sennheiser Sport True Wireless, som levererar ett bra och kristallkl­art ljud – oavsett om man lyssnar på musik eller poddar. Hörlurarna är av modell större, men det får man ofta räkna med om man både vill ha bra ljud och lång batteritid, vilken i det här fallet är ända upp till nio timmar. Dessutom sitter hörlurarna stadigt och bra i öronen, och när man väl har dem på sig känns de inte lika klumpiga som när man håller i dem.

Musiken styrs via mjuka touchknapp­ar på sidan, som man bara behöver nudda för att t.ex. byta låtar. Det fungerar riktigt bra och är bland de bästa vi har testat. Med appen är det lätt att ställa in vad som ska ske om man trycker en, två eller tre gånger på knapparna – eller håller dem inne. Istället för active noise control (ANC), dvs. aktiv brusreduce­ring, är Sport True Wireless försedd med funktionen adaptable acoustics. Här kan man växla mellan Focus och Aware, som i teorin innebär att man antingen kan utestänga omvärlden – t.ex. om man tränar på ett gym – eller välja ”öppet ljud”, så att man kan höra omgivninge­n, vilket är bra om man tränar utomhus. Vi upplevde dock inte att det var någon större skillnad mellan de två lägena. Appen kan också användas för att växla mellan de två ljudbilder­na, samtidigt som det går att växla mellan två olika typer av öronproppa­r för att få bäst effekt. Med tanke på att man i många hörlurar kan aktivera ANC med ett knapptryck, är det i det här fallet rätt krångligt.

 ?? ?? Sennheiser Sport True Wireless tål både svett, damm och regn, och passar därför bra att träna med.
Sennheiser Sport True Wireless tål både svett, damm och regn, och passar därför bra att träna med.
 ?? ?? Det medföljer ett laddfodral, fyra par vingar och sex par öronkuddar, så det bör finnas en storlek för alla.
Det medföljer ett laddfodral, fyra par vingar och sex par öronkuddar, så det bör finnas en storlek för alla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden