Aktiv Träning (Sweden)

Små hörlurar med stort ljud

➼ Sony har lanserat marknadens minsta och lättaste hörlurar med aktiv brusredukt­ion. Men trots att vikten är låg är ljudet ändå utmärkt.

- Info: sony.se

SONY LINKBUDS S

Fakta: Trådlösa hörlurar med aktiv brusredukt­ion.

Batteri: 9 timmar (6 timmar med ANC) + 14 timmar i fodralet / Vikt: 4,8 gram (per st) Pris: 2 000 kr

I februari i år lanserade Sony sina minsta äkta trådlösa hörlurar någonsin, modellen Link Buds. Ljudet var utmärkt, men vi saknade aktiv brusredukt­ion (ANC).

Nu har Sony emellertid lanserat en uppföljare, Linkbuds S. Och den här modellen har äkta, aktiv brusredukt­ion. Självklart får man inte samma effekt som med ett par stora hörlurar som omsluter öronen helt, men när man lyssnar på musik lyckas den här modellen utestänga det mesta omgivnings­ljudet. Dessutom tar de effektivt bort vindbrus, så att man utan problem kan lyssna på poddar under löp eller cykelrundo­rna.

Trots att Linkbuds S är större än föregångar­en väger de inte särskilt mycket mer. Varje öronpropp väger nämligen bara 4,8 gram, vilket är futtiga 0,8 gram mer än den förra modellen. Ändå ligger batteritid­en på hela nio timmars uppspelnin­g – eller sex timmar med ANC-funktionen påslagen. Bägge delarna imponerar med tanke på hörlurarna­s storlek.

Samtidigt låter musiken bra och skarpt, och särskilt basen utmärker sig positivt. Om du vill ändra ljudbilden är det för övrigt lätt att göra med fembands-equalizern i appen, där du också kan döpa och spara dina favoritins­tällningar.

Linkbuds S har s.k. adapative sound control, vilket innebär att de anpassar sig automatisk­t till omgivnings­ljudet så att du får bästa möjliga ljud. Med tiden kommer de dessutom att komma ihåg dina preferense­r, och automatisk­t ändra ljud efter de platser du ofta vistas på – t.ex. jobbet eller gymmet. Det är en bra lösning, men det är också lite irriterand­e när ANCfunktio­nen slås av på löprundan utan anledning.

Passformen är utmärkt. Detsamma gäller navigering­en som är mycket känslig, vilket för det mesta är bra eftersom du bara behöver nudda hörlurarna för att byta låt, pausa musiken och så vidare. Däremot är det en nackdel om du får behov av att rätta till hörlurarna, eftersom det är lätt att byta låt av misstag bara man kommer åt hörlurarna lite lätt med fingrarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden