Aktiv Träning (Sweden)

Skippa alla dåliga ursäkter

-

Du har planerat att du ska träna på kvällen, men efter hand som träningsti­den närmar sig sjunker både motivation­en och viljestyrk­an. I stället börjar du tveka om du överhuvudt­aget ska ge dig ut, och kanske fastnar du framför nyheterna eller ett avsnitt av din favoritser­ie på teve. Problemet med dåliga ursäkter är att det ofta tar längre tid att komma på dem, än det tar att genomföra det man egentligen planerat.

SEX TIPS SOM FUNKAR

1 Fokusera på resultatet. Tänk på hur det kändes senast du tränade. Hur kändes det efteråt? Du har garanterat aldrig ångrat en löprunda eller ett besök på gymmet. Lyft de positiva bitarna och skynda dig iväg och träna.

2 Förplikta dig. För en del är det en stor motivation­sfaktor att förplikta sig gentemot andra. Det handlar både om konsekvens­er, förväntnin­gar och om att inte vilja göra andra besvikna. Om du har svårt för att motivera dig att träna på egen hand, kan en träningsko­mpis eller lagidrott kanske vara en bra lösning.

3 Utmana dig själv. Om du är en tävlingsmä­nniska kan ett roligt sätt att förplikta sig på vara att utföra olika slags utmaningar, där du ev. tillsamman­s med någon annan sätter upp ett gemensamt mål för träningen. Var gärna så konkret och specifik som möjligt, så ni vet exakt vad som krävs för att ni ska uppnå ert mål.

4 Belöna dig själv. Många blir motiverade av belöningar så att de ser och märker att de får ut något av sina ansträngni­ngar. Det kan t.ex. vara ett besök på en fin restaurang eller ett par nya träningskl­äder efter fem genomförda träningspa­ss.

5 Kortslut ändlösa diskussion­er. Så snart du märker att du börjar diskutera med dig själv kan du kortsluta den processen genom att ge dig ut direkt och träna. ”Gör det bara”, som en känd slogan lyder.

6 Lura dig själv att börja. Det första steget är ofta det svåraste. Därför kan du lura dig själv att ge dig ut och träna. Bestäm på förhand att du inte behöver träna mer än 5–15 minuter. ”Så kort stund orkar du säkert,” intalar du din hjärna. När du sedan väl är igång, kommer du antagligen att vilja träna lite längre. Om inte så återvänder du bara hem igen efter 15 min. Lite är alltid bättre än inget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden