Aktiv Träning (Sweden)

Allsidig träningssk­o för gymbesökar­e

➼ Med Nano X2 har Reebok ännu en gång lyckats skapa en bra balans mellan stabilitet och flexibilit­et i en sko designad för crossfit och styrketrän­ing.

- Info: reebok.se

REEBOK NANO X2

Fakta: Sko för styrketrän­ing och crossfit. Vikt: 334 gram (stl 43). Dropp: 7 mm.

Pris: 1 400 kr

Reebok Nano är en riktig klassikerm­odell inom kategorin med crossfitsk­or. Och när man lyckas designa en sko som både passar för tunga lyft, explosiva hoppövning­ar, repklättri­ng och sprintryck, så måste den stämpeln vara välförtjän­t. Den senaste versionen, Nano X2, imponerar redan från början. Snörningen fungerar utmärkt och tillsamman­s med den hårda hälen och det vridstyva plaststöde­t som går utvändigt på bägge sidorna från mittfoten till häldelen, så känns det som att foten hålls på plats i ett effektivt järngrepp. I gengäld finns det gott om plats i framfoten så att tårna kan röra sig fritt, och den passformen kommer nog särskilt personer med breda fötter att uppskatta.

Yttersulan av gummi ger ett bra grepp mot underlaget. Skon känns stabil och stödjande under övningar som knäböj, marklyft och stående axelpress. Den är samtidigt så flexibel i mitt- och framfoten att man får den rörlighet som behövs vid dynamiska övningar som boxhopp, utfall och burpees.

Tillsamman­s med Reeboks lätta Floatride Energy Foam i mellansula­n, och ett lite större dropp än i liknande träningssk­or, ska det göra att skon också passar för kortare löprundor. Här vill vi dock betona ordet ”kortare”. Korta ryck eller uppvärmnin­g på löpband funkar bra, men vill man springa längre än ett par kilometer bör man ha ett par andra skor med sig i väskan. Komforten är inte heller så bra att man har lust att knalla runt i Nano X2 utanför gymmet – man glömmer nämligen aldrig att man har dem på sig.

 ?? ?? Ovandelen består av Reeboks s.k. Flexweave-material, som är både luftigt och slitstarkt.
Ovandelen består av Reeboks s.k. Flexweave-material, som är både luftigt och slitstarkt.
 ?? ?? Sulan ger bra grepp och är förstärkt på insidan för att kunna användas vid repklättri­ng.
Sulan ger bra grepp och är förstärkt på insidan för att kunna användas vid repklättri­ng.
 ?? ?? Mellansula­n har fått ett tjockt lager av skum för bättre stötupptag­ning.
Mellansula­n har fått ett tjockt lager av skum för bättre stötupptag­ning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden