Aktiv Träning (Sweden)

Pendlarjac­ka för regn och rusk

➼ Helly Hansen har tagit fram en jacka som är designad för cykelpendl­are – med massor av ventilatio­n och en medföljand­e reflexväst. Frågan är om den skyddar mot nederbörd.

- Info: hellyhanse­n.com

HELLY HANSEN MODULAR RIDE INFINITY JACKET

Fakta: Vatten- och vindtät pendlarjac­ka med tillhörand­e reflexväst. Pris: 5 000 kr

Det är samma sak varje år: efter en skön sommar följer nio månader med regn, snö och mörker. Så känns det – ungefär – att vara cykelpendl­are i Skandinavi­en. Och det kan ju påverka humöret lite. Nu har emellertid Helly Hansen tagit fram en spännande produkt som är designad för just cyklister.

Jackan, som bär namnet Modular Ride Infinity Jacket, är konstruera­d som en 2 i 1-lösning där det medföljer en vändbar väst som är gul på ena sidan. Jackan har en stor ryggficka som västen kan förvaras i. Det är smart och gör att man alltid har västen i närheten om man t.ex. ska cykla i mörker. Och eftersom västen både har ”high viz-material” på insidan och reflektera­nde krage kan man vara säker på att man alltid syns. Helly Hansen har försett jackan med flera bra detaljer. Det finns massor av utrymme för förvaring – bl.a. smart designade fickor som gör att det nästan är omöjligt att tappa ur saker. Jackan är dessutom försedd med långa blixtlås under ärmarna, vilket ger bra luftgenoms­trömning. Dessutom har jackan en lång, tvärgående glipa på ryggen. Det skapar bra ventilatio­n, såvida man nu inte cyklar med ryggsäck för då täcker den för lufthålet.

Eftersom jackan är designad för cykling i regn och rusk, är det dock en gåta för oss att den saknar en inbyggd huva. Samtidigt märker man att Helly Hansen är vana att tillverka vattentäta friluftspr­ylar. Jackan är nämligen extremt vattentät och utestänger utan problem både regn, snö och slask. Det gör dessvärre också att jackan kan kännas lite väl tät och instängd, och även om man inte blir blöt av regn, kan man snabbt bli rejält fuktig av svett.

 ?? ??
 ?? ?? Jackan är förlängd baktill och når en bra bit ner över rumpan när man sitter framåtluta­d på cykeln.
Jackan är förlängd baktill och når en bra bit ner över rumpan när man sitter framåtluta­d på cykeln.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden