Aktiv Träning (Sweden)

Klimatsmar­t löparväst

➼ Adidas har inte så mycket erfarenhet av löparvästa­r. Och att anta en utmaning utan riktig kunskap är vågat. Men Adidas har gjort ett lyckat försök.

- Info: adidas.se

ADIDAS TERREX TRAIL RUNNING VEST

Fakta: Löparväst med plats för två flaskor och lite packning. Pris: 1 700 kr

Adidas är mer kända för löpskor än för löparvästa­r. Och det är inte så konstigt. Medan de tillverkar massor av skomodelle­r, har de endast en löparväst i portföljen. Det gör dock inte så mycket så länge allt fungerar som det ska, och det gör den här västen.

Terrex Trail Running Vest ser ut som de flesta andra femlitersv­ästar. Adidas skriver dock att detta är en tiolitersv­äst, men det tvivlar vi på – även om man lägger ihop alla fack och fickor. För dem finns det många av. Västen har sex öppna fickor framtill plus två med blixtlås, varav den ena är vattentät. Baktill finns det två förvarings­fack – ett högst upp och ett längst ned på ryggen. Här hade vi velat ha ett enda stort fack för även om man med lite god vilja kan proppa ned en vindjacka eller en tunn tröja i facken, blir de fyllda till bristnings­gränsen.

Med det sagt så sitter västen riktigt bra. Materialet är en kombinatio­n av polyester och elastan, som känns både lätt och mjukt och följer kroppens alla rörelser riktigt bra.

Västen stängs igen med hjälp av två små krokar på framsidan. Därefter kan man strama åt västen genom att dra i ett snöre som ligger i ett av de större facken. Det fungerar bra – såvida man inte har proppat ned något i facket som gör att snöret inte går att nå. Till skillnad från de flesta andra löparvästa­r kan man inte justera krokarna i höjdled. Det gör dock inte så mycket. Däremot tycker vi att Adidas är lite väl optimistis­ka när det gäller priset. Även om det går att få tag i västen till ett lägre pris än de 1 700 kronor som hemsidan visar, är det fortfarand­e mycket högre än vad konkurrent­erna tar för liknande produkter.

 ?? ??
 ?? ?? Det följer med två mjuka flaskor till västen.
Det följer med två mjuka flaskor till västen.
 ?? ?? Västen har ett praktiskt vattentätt fack med blixtlås framtill.
Västen har ett praktiskt vattentätt fack med blixtlås framtill.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden