Aktiv Träning (Sweden)

På land, till sjöss och i luften

➼ Creatives senaste hörlursmod­ell gör att man både kan lyssna på musik och höra trafiken runtomkrin­g sig samtidigt. Och hörlurarna kan t.o.m. användas vid simning.

-

CREATIVE OUTLIER FREE PRO

Fakta: Trådlösa hörlurar för simning och andra sporter. Batteritid: 10 timmar. / Minne: 8 gb. / Vikt: 31,5 g. Pris: 1 479 kr Info: creative.com

Det är härligt att träna med musik i öronen. Men det är också bra att kunna följa med lite i det som sker i omgivninge­n, och det möjliggör Creatives nya hörlurar Outlier Free Pro. De använder sig nämligen av så kallad benledning­steknik, där hörlurarna sitter mot tinningen och ljudet skickas vidare till trumhinnan via kindbenet. Det innebär att öronen är fria, så att du kan höra röster, trafik och allt möjligt annat omkring dig samtidigt som du lyssnar på t.ex. musik.

Om man inte är van vid benledning­stekniken kan det låta lite konstigt. Tekniken fungerar dock utmärkt och ljudet i nya Outlier Free Pro är det bästa vi hört i den här typen av hörlurar. Basen saknar dock djup, så hörlurarna passar därför bättre till poddar eller musik i lätta genrer, medan redaktione­ns låtlista med rock blev en rätt platt historia. Och det är inte den enda svagheten. Eftersom örat är helt öppet kan buller från t.ex. tung trafik eller vindbrus bedöva musiken, och eftersom hörlurarna hänger på öronen så blir de klumpiga att ha på sig innanför en mössa.

Hörlurarna har en inbyggd musikspela­re och ett minne på 8 gb. Det innebär att man kan lyssna på musik utan att ha mobilen i närheten, vilket är smart – särskilt eftersom hörlurarna också kan användas till simning. Och där funkar de förvånansv­ärt bra. Det krävs dock att man använder öronproppa­r så att inte buller och vattenplas­k överröstar musiken. Däremot funkar hörlurarna varken att ha på sig innanför en mössa eller en badmössa, vilket sänker betyget.

SLUTSATS: Det är bra att man kan höra trafiken, men vi vill gärna ha mer bas och tyngre rytmer när vi tränar och då håller inte benledning­sfunktione­n riktigt måttet.

Bra passform och smidiga att simma med.

Platt ljud och obekväma under en mössa eller badmössa.

 ?? ?? Passformen är bra, men byglarna över öronen irriterar när man har en mössa på sig.
Hörlurarna laddas upp med hjälp av en magnetstic­ka som är 100 procent vattentät.
Passformen är bra, men byglarna över öronen irriterar när man har en mössa på sig. Hörlurarna laddas upp med hjälp av en magnetstic­ka som är 100 procent vattentät.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden