Aktiv Träning (Sweden)

Styrväska med mindre brister

➼ AGU har designat en styrväska av hög kvalitet. Tyvärr finns det också en del saker som inte är helt genomtänkt­a, men om man är lite listig kan man själv få dem på plats.

-

AGU ROLL BAG VENTURE

Fakta: Kompakt och praktisk styrväska vävd med reflextråd­ar. Pris: 449 kr Info: agu.com

Styrväskor är geniala om man behöver ha med sig lite extra förplägnad, mobil eller cykelpryla­r på turen – utan att man måste proppa ner allt i bakfickorn­a på cykeltröja­n. En styrväska är också lätt att ta av och bära med sig om man – rent hypotetisk­t såklart – stannar till vid ett kafé längs vägen. En sådan har det nederländs­ka cykelmärke­t AGU självklart designat, och överlag är resultatet imponerand­e.

Först och främst är kvaliteten hög. Sömmarna är gedigna, materialet är slitstarkt och väskan står emot både lerstänk och regnskurar. I bägge ändarna har väskan en liten ficka med gummiband på utsidan, dår man kan ha en gel eller andra småsaker som man snabbt vill ta fram. Inuti har väskan en ljus färg, vilket är ett stort plus eftersom det gör det lättare att hitta saker än om den t.ex. hade varit svart.

Det finns dock en del saker som går att förbättra. En av dem är att de två huvudremma­rna är fastsydda i väskan, vilket innebär att man inte kan flytta på dem om andra saker, t.ex. cykeldator, lampa eller ringklocka, på styret kräver det.

Väskan har ett stort 1,5-litersfack inuti, vilket är en lagom storlek, men vi saknade några mindre fack för alla småsaker. För att få väskan att fungera optimalt lade vi ned lite tid i garaget. Där kortade vi av remmarna och satte dit några korta gummiband för att hålla ordning på de flärpar som stack ut. Och inuti väskan band vi fast ett snöre med en liten karbinhake, för att vi lättare skulle kunna hitta våra nycklar. Och tack vare de ändringarn­a blev faktiskt styrväskan helt perfekt i slutänden.

SLUTSATS: Den här lilla styrväskan verkar inte helt genomtänkt. Kvaliteten är dock utmärkt, och om man själv gör vissa ändringar blir resultatet en riktigt bra styrväska.

Bra kvalitet, funktionel­l invändigt och rimligt pris. Klumpiga remmar, inga fack på insidan.

 ?? ?? Det finns små nätfickor på sidorna, där man kan förvara energiprod­ukter m.m.
Det finns små nätfickor på sidorna, där man kan förvara energiprod­ukter m.m.
 ?? ?? Styrväskan är snyggt designad, men det är ett minus att man inte kan flytta remmarna.
Styrväskan är snyggt designad, men det är ett minus att man inte kan flytta remmarna.
 ?? ?? Det är lätt att hitta sina saker eftersom väskan har en ljus färg på insidan.
Det är lätt att hitta sina saker eftersom väskan har en ljus färg på insidan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden