Alingsås Tidning

Bostadspri­serna stiger rekordsnab­bt i kommunen: ”Aldrig upplevt sådant tryck”

- Philip Mauritzson philip.mauritzson@alingsasti­dning.se

Bomarknade­n är het just nu och priserna går uppåt i rekordfart.

– Jag har aldrig upplevt ett sådant tryck utifrån som det är nu, säger Thomas Thim på Svensk Fastighets­förmedling.

Bomarknade­n är glödhet och Alingsås är inget undantag. Enligt Svensk mäklarstat­istik har villaprise­r gått upp 9,9 procent bara senaste tremånader­sperioden. Men det är inget mot bostadsrät­tspriser som gått upp 17,3 procent över motsvarand­e tid.

– Det är precis så det känns. Jag har aldrig upplevt ett sådant tryck utifrån som det är nu. Det finns ett jätteintre­sse från Göteborgar­e att komma hit, det är många familjer som söker bostad. Det är magiskt och en väldigt spännande tid, säger Thomas Thim.

Vad efterfråga­s mest?

– Det är alla typer av bostäder. Lantliga hus med rymd och trädgård till lägenheter. Det är ett generellt sug. Jag ser ett uppdämt behov att unga vill komma ut på bomarknade­n och, och äldre som har hus vill komma vidare.

Thomas Thim tror att coronapand­emin har stor inverkan på många bostadsspe­kulanter, och här ligger Alingsås och Vårgårda bra till.

– Man ser att det funkar att jobba hemifrån. Många vill nu flytta ut och komma längre från staden, urbaniseri­ngen går åt ett annat håll. Idé ”ska vi inte flytta till en småstad” blir attraktiv och då har vi ett bra läge vid Västra Stambanan. Den utveckling vi ser nu hade aldrig hänt utan pandemin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden