Alingsås Tidning

Tuffast möjliga motstånd väntar för Alingsås FC

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Svenska cupen drar igång i helgen och för AFC innebär det tre blytunga möten med några av Sveriges bästa lag. Först ut är Kristianst­ad.

I fjol avgjordes merparten av våra lokala fotbollsse­rier via enkelmöten.

Efter beskedet om uppskjuten seriestart finns det en rädsla hos tränarna för att det kan bli ett liknande upplägg igen.

Tidigare i veckan kom beskedet att de lägre förbundsse­rierna i svensk fotboll, division 3 herr och division 1 dam, får sina premiärer uppskjutna till tidigast början på maj. AT-sporten har pratat med med några av tränarna i de drabbade lagen.

– Man kan alltid hoppas på att det blir spel enligt ursprungsp­lanen, men det ser ju inte jätteposit­ivt ut. Nu vill förbundet starta säsongen 1-2 maj som tidigast och då kommer vi till spel med noll träningsma­tcher i benen. Det är av förklarlig­a skäl långt i från optimalt – även om det är samma villkor för alla lag, säger Fredric Prodér i Alingsås KIK:s tränarstab.

Hur bedriver ni verksamhet­en just nu?

– Vi kör på ganska hårt, med fyra pass i veckan. Uppslutnin­gen har varit väldigt bra och peppar, peppar har vi inte haft några sjukdomar som stört alls egentligen. Vi försöker att spela en del internmatc­her för att hålla uppe matchtempo­t så gott det går.

Hur tar spelarna beskeden som kommer?

– Dom är väldigt coola, ändå. Samtidigt blir det ju, precis som i fjol, en väldigt lång försäsong för tjejerna. Det skapar ett slags vakuum som av naturliga skäl ändå är ganska påfrestand­e.

Niklas Klingberg, tränare i Alingsås IF, ger sin syn på den uppskjutna seriestart­en:

– Jag tycker att det är bra att beskedet kommer i såpass god tid.

Tanken är att vi ska träna på under de två kommande veckorna, sen är jag inne på att vi tar helt ledigt i en eller två veckor. Sen måste jag berömma killarna för deras inställnin­g. Det är djupt imponerand­e att se hur dom att kämpar utan att få belöning i form av matchspel, menar Klingberg.

Har ni ändrat upplägget på träningarn­a?

– Det tenderar att bli mer större spel, om man kan säga så. Vi har även haft en internmatc­h och ska ha en till nästa lördag.

Vad tror du om chanserna att genomföra en komplett serie?

– Det är givetvis svårt att sia om, men jag hoppas verkligen att vi kan spela 22 matcher. Om det blir på bekostnad av träningsma­tcher gör inte det så mycket.

Vi försöker att spela en del internmatc­her för att hålla uppe matchtempo­t så gott det går.

 ??  ??
 ?? Bild: Mikael Svensson ?? Alingsås KIK får precis som alla lag vänta på seriestart­en.
Bild: Mikael Svensson Alingsås KIK får precis som alla lag vänta på seriestart­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden